جذب و حذف فتوکاتالیستی پساب آبگیری مخازن ذخیره سازی میعانات گازی پالایشگاه اول پارس جنوبی به وسیله نانوکامپوزیت MWCNTs/TiO
سال انتشار: 1394
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 558
فایل این مقاله در 18 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
NCER03_291
تاریخ نمایه سازی: 27 بهمن 1394
چکیده مقاله:
در این پژوهش نانوکامپوزیت MWCNT/TiO به عنوان کاتالیزور به روش سل-ژل اصلاح شده سنتز و جذب و حذف فتوکاتالیستی آلاینده های پساب آبگیری تانک های ذخیره سازی میعانات گازی پالایشگاه اول پارس جنوبی در یک راکتور بستر سیال تحت تابش لامپ فرابنفش و همچنین نور خورشید مورد مطالعه قرار گرفته است. بر روی این نانوکامپوزیت آنالیزهای مختلفی از جمله FTIR و XRD و SEM صورت گرفته است. تاثیر پارامترهای مهمی چون نوع کاتالیست، مقدار کاتالیست، pH و مدت زمان واکنش فتوکاتالیستی بر راندمان حذف مورد بررسی و مطالعه قرار گرفته است. نتایج نشان دهنده این بود که نانوکامپوزیت نوع B با مقدار 70 درصد وزنی MWCNT تحت تابش های لامپ UV و همچنین نور خورشید بهترین میزان حذف آلاینده ها را دارد. میزان حذف COD توسط این نانوکامپوزیت در دمای محیط و pH محلول 7 و مقدار بهینه کاتالیست 8 گرم بر لیتر و در مدت زمان 6 ساعت و تحت تابش UV معادل 57 درصد بوده است.
کلیدواژه ها:
نانوکامپوزیت ، دی اکسید تیتانیوم ، فرایند فتوکاتالیستی ، روش سل-ژل اصلاح شده ، پساب آبزدایی میعانات گازی
نویسندگان
رضا حسینی پناه
بخش نانو مهندسی شیمی،دانشگاه شیراز
مجید سرکاری
کارشناس مهندسی پالایش، شرکت مجتمع گاز پارس جنوبی
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :