عوامل موثر بر بهره وری انرژی وتاثیر غیر مستقیم انتخاب برای بهره وری تا سایر صفات در گاوهای شیری و پرواری
سال انتشار: 1394
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 667
فایل این مقاله در 14 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
NCER03_283
تاریخ نمایه سازی: 27 بهمن 1394
چکیده مقاله:
هدف اصلاح نژاد به حداکثر رساندن سود است، که تابعی از ورودی و خروجی می باشد. هدف برنامه های اصلاح نژاد بهبود تدریجی برای صفات اقتصادی نظیر وزن زنده، باروری، تولید گوشت و شیر متمرکز شده است. ولی امروزه توجه تولیدکنندگان نسبت به مولفه دیگری از سود، یعنی کاهش ورودی و افزایش بهره وری معطوف شده است. خوراک یکی از مهمترین مؤلفه های ورودی است، و حدود نیمی از کل هزینه های دامپروری را تشکیل می دهد. در صنعت پرورش گاو شیری، هزینه خوراک حدود 40 تا 50 درصد از کل هزینه تولید شیر را تشکیل می دهد و به مرور در چند سال گذشته افزایش یافته است. تاثیری اقتصادی 5 درصدبهبود در بازده خوراک، چهار برابر بیشتر از 5 درصد بهبود در میانگین افزایش وزن روزانه می باشد. بنابراین، کاهش هزینه های تولید و یا افزایش بازده خوراک، دو روش مهم برای بهبود بهره وری تولید و سودآوریمی باشد. به منظور کسب حداکثر سود از انتخاب ژنتیکی برای بهره وری انرژی، باید عوامل موثر بر بهره وری انرژی و اثرات غیر مستقیم آن بر صفات مرتبط شناخته شوند. همچنین در مورد عواملی که عملا بر بهره وری انرژی تاثیر دارند، مطالعه شود. علاوه بر این، چون گزارش ها در انتخاب مستقیم برای بهره وری انرژی در گاوهای شیری زیاد نیست ، لذا در این مطالعه اثر غیر مستقیم انتخاب برای بهره وری انرژی با صفات دیگر گاو گوشتی و همچنین گاو شیری بررسی می شود.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
امیر زرگران
مدیر واحد پژوهش،طرح و توسعه اتحادیه دامداران استان اصفهان،دانشجوی دکتری ژنتیک و اصلاح نژاد و عضو باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :