بررسی اثر پوششدار کردن بذر گونه مرتعی ماشک گل خوشه ای (Vicia Villosa) بر طول ساقه و طول ریشه گیاه تحت شرایط مختلف تنش رطوبتی و عمق کاشت
سال انتشار: 1394
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 1,121
فایل این مقاله در 15 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
NCER03_134
تاریخ نمایه سازی: 27 بهمن 1394
چکیده مقاله:
استفاده از روش های تقویت بذر برای حذف یا کاهش اثر تنش های محیطی و افز ایش سرعت و توان استقرار گیاهان مرتعی اهمیت زیادی دارد. پوشش دار کردن یکی از تکنولوژیهای تقویت کننده بذر می باشد، که به منظور کاهش تنش های محیطی اعم از زنده و غیر زنده و برای استقرار هر چه بهتر گیاه در محیط انجام می شود. در این پژوهش به اثر شیوه های مختلف پوشش دار کردن بر طول گیاه ماشک گل خوشه ای با تغییر عمق کاشت و رطوبت خاک پرداخته شد. این طرح به صورت آزمایش فاکتوریل در قالب طرح کاملا تًصادفی با چهار تکرار به اجرا درآمد. تیمار درصد رطوبت خاک (تنش خشکی) در سه سطح 9% و 14% و 21 % وزن خاک خشک، تیمار عمق کاشت در دو سطح سه برابر قطر بذر و کشت در سطح و تیمار ماده پوشش دهنده در چهار سطح شاهد بدون پوشش (NC)، پوشش با پایه آلی (OC)، پایه هیدروژل (HC) و پایه معدنی (CC) مقایسه گردید. نتایج اثر اصلی درصد رطوبت خاک بروی هر دو متغیر وابسته طول ساقه و طول ریشه معنی دار گردید. و اثر متقابل درصد رطوبت خاک، عمق کاشت و اثر متقابل درصد رطوبت خاک، تیمار پوشش به ترتیب بر طول ساقه و طول ریشه معنی دار گردید (p<0.05) بیشترین طول ریشه را بذور پوشش شده با پایه های مختلف صرفنظر از نوع ماده نسبت به بذور شاهد داشتند. با توجه به تحقیق صورت گرفته می توان نتیجه گرفت که پوشش دار کردن در هر سه رژیم رطوبتی (9% و 14% و 21% )نسبت به دانه های بدون پوشش موفقتر عمل کرده و می تواند از دوباره کاری، هزینه و وقت مضاعف در انجام پروژههای مرتع کاری مجدد جلوگیری کند.
نویسندگان
یاشا راعی
کارشناس جنگل و مرتع اداره منابع طبیعی و آبخیزداری استان قزوین
حمیدرضا محرابی
استادیار منابع طبیعی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد بروجرد
علیرضا صادقی
رئیس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری شهرستان آوج
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :