مدیریت پسماندهای شهری با تاکید بر چگونگی دفن در اراضی شهری با استفاده از مدل تلفیقی SAW و GIS (مطالعه موردی: بخش سروآباد شهرستان سنندج)
سال انتشار: 1392
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 831
فایل این مقاله در 10 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
این مقاله در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
NCER01_242
تاریخ نمایه سازی: 25 اسفند 1392
چکیده مقاله:
کنترل آلودگی های محیط از جمله مواد زاید جامد، بخش مهمی از حفاظت محیط زیست و اراضی شهری را تشکیل می دهد که با توجه به اصول و موازین بهداشتی اقتصادی جایگاه ویژه ای را در علوم و فنون جدید به خود اختصاص داده است. توسعه اقتصادی و فنی همراه با تغییر الگوی مصرف منجر به تولید حجم عظیمی از پسماندها در مناطق شهری و روستایی گردیده و این موجب شده تا مدیریت شهری با مشکلات دفن این پسماندها روبرو باشد. از این رو در سال های اخیر شناسایی پهنه ها و مکان های مناسب جهت دفن این پسماندها اهمیت زیادی پیدا کرده است. بدین لحاظ در این مجموعه سعی خواهد شد تا در حد امکان مواردی همچون اهمیت مسئله، شناخت و طبقه بندی مواد، سیستم های جمع آوری و حمل و نقل و روش های دفع مواد به وضوح مورد توجه قرار گیرد. هدف از این تحقیق مدیریت پسماندها و شناسایی پهنه های مناسب جهت دفن آنها در بخش مرکزی سروآباد واقع در استان کردستان با استفاده از مدل مجموع ساده وزنی (SAW) و تلفیق آن با GIS می باشد. روش تحقیق توصیفی – تحلیلی است. بر اساس بررسی های صورت گرفته در محدوده مورد مطالعه، عموما نحوه ذخیره پسماندها توسط شهروندان با روشهای غیربهداشتی و غیراستاندارد صورت می گیرد و از تنوع زیادی نیز برخوردار است که همین موضوع موجب بروزمشکلات فراوانی شده است در این تحقیق پس از بررسی عوامل موثر در مکان یابی محل دفن پسماندها و تلفیق اطلاعات و نقشه ها، با استفاده از مدلهای ارزیابی چند معیاره، پهنه های مناسب برای دفن پسماندها تعیین و در نقشه مناسب ارائه شده است. به منظور وزن دهی لایه ها از مدل AHP بهره گرفته شده و پس از تلفیق لایه های مکانی، محدوده های دارای بیشترین مطلوبیت انتخاب گردید.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
سپیده احمدی
کارشناس ارشد برنامه ریزی شهری، دانشگاه آزاد اسلامی واحد قزوین، باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان، قزوین، ایران
فرهاد علیزاده افشار
کارشناس ارشد عمران، دانشگاه آزاد اسلامی واحد تبریز، گروه عمران، تبریز، ایران
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :