مدیریت خدمات بهداشت محیط در زلزله ) مطالعه موردی منطقه شنبه وطسوج شهرستان دشتی استان بوشهر)
محل انتشار: شانزدهمین همایش ملی بهداشت محیط ایران
سال انتشار: 1392
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 851
فایل این مقاله در 18 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
این مقاله در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
NCEH16_372
تاریخ نمایه سازی: 23 اسفند 1392
چکیده مقاله:
مقدمه و اهمیت موضوع: ایران یک کشور بلاخیز می باشد زلزله بخش شنبه و طسوج 37 کشته و 950نفر مجروح بر جای گذاشت ، بعد از وقوع بلایا عوامل محیطی تاثیرگذار بر سلامت انسان دستخوش تغییراتی می شوند که ساکنین منطقه را به طور جدی در معرض خطرات قرار می دهد. مدیریت صحیح خدمات بهداشت محیط در منطقه ای که حادثه دیده است در کاهش خطرات و عوارض ناشی از بلایا بسیار موثر می باشد.مواد وروشها: در این مطالعه که از نوع مشاهده ای - مقطعی می باشد چگونگی مدیریت خدمات بهداشت محیط در زلزله بخش شنبه و طسوج شهرستان دشتی استان بوشهر مورد بررسی قرار گرفت. نتایج و بحثها: پس از وقوع زلزله و بدنبال آن سیل در منطقه مذکور عوامل موثر در بهداشت محیط دستخوش تغییراتی شده بود که با توجه به شرایط آب و هوایی منطقه کنترل این عوامل اهمیت بسیار فراوانی داشت. روزانه تعداد 14 تیم بهداشتی در منطقه فعال بودند . کنترل بهداشت و سلامت آب با عملکرد مطلوب بازرسین و همکاری آبفار مطلوب بود.کنترل مواد غذایی در منطقه از معضلات مهم و بسیار وقت گیر برای بازرسین بهداشت محیط می باشد . علیرغم تلاش شبانه روزی کادر بهداشت محیط در منطقه دفع غیربهداشتی و نامناسب پسماندها ، نخاله های ساختمانی و فاضلاب و عدم نصب به موقع سرویسهای بهداشتی و نا کافی بودن تعداد آنها ،وجود حشرات و جانوران موذی از مشکلات مطرح در مناطق بحران زده می باشد. عدم هماهنگی و همکاری لازم در جمع اوری و دفع بهداشتی لاشه ها از دیگر معضلات قابل توجه در منطقه می باشد. وقوع بحرانی مانند زلزله در یک منطقه آن را در مقابل سایر بلایا از جمله سیل بسیار آسیب پذیرتر می نماید.نتیجه گیری: با توجه به احتمال بروز بحران های مختلف در کشور، اهمیت مدیریت بهداشت محیط در بلایا بعنوان یک ضرورت لازم است . به منظور حل معضلات بهداشتی محیطی در بلایا بایستی ساختار درستی بر اساس تجربیات بدست آمده از موارد مشابه نهادینه گردد. هماهنگی های برون بخشی در مدیریت خدمات بهداشت محیط بسیار ضرورت دارد و به دلیل خلا موجود در این زمینه بیشترین وقت مدیریت بهداشت محیط در جلب همکاریها تلف می شود . در حوادث غیر مترقبه کنترل بهداشت محیط محل نیازمند مدیریت قوی و کار آمد است تا بتواند عملکرد خود را به نحو احسن انجام دهد.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
میمنت توبه خاک
دانشجوی کارشناسی ارشد دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور و مدیر گروه بهداشت محیط و حرفه ای معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی بوشهر
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :