بررسی کارایی تصفیه پیشرفته به روش اولترافیلتراسیون (UF) در تصفیه پساب ثانویه تصفیه خانه فاضلاب شمال اصفهان در مقیاس پایلوت
محل انتشار: شانزدهمین همایش ملی بهداشت محیط ایران
سال انتشار: 1392
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 1,893
فایل این مقاله در 11 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
NCEH16_302
تاریخ نمایه سازی: 23 اسفند 1392
چکیده مقاله:
مقدمه و اهمیت موضوع: حجم عظیم پساب خروجی از تصفیه خانه فاضلاب شمال اصفهان می تواند به عنوان یک منبع آب دائم و در دسترس با اهداف متعددی از جمله مصارف آبیاری و فضای سبز، مصارف صنعتی و تغذیه سفره های آب زیرزمینی مورد بازیابی و استفاده مجدد قرار گیرد. در این راستا، به منظور به حداقل رساندن خطرات بهداشتی و زیست محیطی، بسته به نوع و محل مصرف اعمال درجاتی از تصفیه پیشرفته ضروری است. مواد و روشها: سیستم غشایی مورد استفاده شامل یک مدول غشایی الیاف توخالی UF از جنس PVDF با اندازه منافذ 1/0 میکرون بود. جهت پیش تصفیه پساب قبل از ورود به سیستم غشایی از یک فیلتر تند شنی با بستر دو لایه حاوی ماسه سیلیس با اندازه ذرات cm 7/0-5/0 و cm 3/0-2/0 و بار سطحی m/h 15/3 استفاده شد. همچنین در مرحله ای از مطالعه ماده منعقد کننده PACl با دز ppm 7-5 به عنوان کمک فیلتر قبل از فیلتراسیون شنی به پساب ثانویه ورودی به پایلوت اضافه می شد. پارامترهای اندازه گیری شده شامل کدورت، TSS، TDS، EC، BOD5، COD، کلیفرم کل و مدفوعی و استرپتوکوک مدفوعی بود. به منظور بررسی وضعیت گرفتگی غشاء، فشار و دبی ورودی و خروجی سیستم غشایی نیز اندازه گیری می شد.نتایج و بحث: سیستم مورد مطالعه توانست بیش از 95% کاهش کدورت، بیش از 80% کاهش BOD5 و COD و Log 4-3 کاهش در پارامترهای میکروبی ایجاد نماید. همچنین این فرایند توانست به مقدار جزئی (کمتر از 10%) مواد محلول را حذف نماید. پیش تصفیه با فیلتر شنی به طور متوسط 50-40% کاهش در پارامترهای کدورت، TSS، BOD5 وCOD و حدود 70-50% کاهش در پارامترهای میکروبی مورد مطالعه ایجاد نمود. تأثیر تزریق ماده کمک فیلتر تنها در افزایش راندمان حذف TSS از نظر آماری معنی دار بوده و مقدار حذف این پارامتر را در فیلتر شنی از 48% به 66% و در UF از 70% به 90% افزایش داد. تزریق کمک فیلتر به کاهش گرفتگی غشاء نیز کمک نمود.نتیجه گیری: سیستم غشایی UF توانایی حذف پارامترهای میکروبی و شیمیایی مورد مطالعه تا حد برآورده شدن استانداردهای ملی زیست محیطی پساب را دارد. هر چند دستیابی به عملکرد بهینه این سیستم مستلزم اصلاح فرایندهای بالادستی شامل تصفیه اولیه و ثانویه و پیش تصفیه کافی پساب قبل از ورود به غشاء می باشد. تزریق ماده کمک فیلتر همراه با فیلتراسیون شنی گزینه مناسبی جهت پیش تصفیه پساب است. لیکن انتخاب دانه بندی و بارگذاری مناسب فیلتر شنی و تعیین نوع و دز ماده منعقد کننده مناسب نیازمند انجام مطالعات کامل تر در این زمینه می باشد.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
رضا هادیان
کارشناس ارشد مهندسی بهداشت محیط، دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی استان اصفهان
محمدمهدی امین
دانشیار گروه مهندسی بهداشت محیط، دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی اصفهان
بیژن بینا
استاد گروه مهندسی بهداشت محیط، دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی اصفهان
مریم حاتم زاده
مسئول آزمایشگاه میکروبیولوژی آب و فاضلاب، دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی اصفهان
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :