مکان یابی دفن پسماندهای جامد شهر هرسین به روش الکنو
محل انتشار: شانزدهمین همایش ملی بهداشت محیط ایران
سال انتشار: 1392
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 1,038
متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
NCEH16_113
تاریخ نمایه سازی: 23 اسفند 1392
چکیده مقاله:
مقدمه و اهمیت موضوع: دفع پسماندهای شهری واقعیتی انکار ناپذیر است و پیشرفت های بشری در زمینه های مختلف، ضرورت توجه به این واقعیت را افزون ساخته است. ابتدایی ترین روش دفع پسماند های شهری تحت عنوان دفن بهداشتی خلاصه گردیده و این مطالعه به مقوله مکان یابی بهترین محل دفن زباله در شهرستان هرسین در استان کرمانشاه می پردازد که روزانه از این شهر70 تن زباله جمع آوری گردیده و در یک مرتع تخریب یافته به نام کبودکبود به مساحت تقریبی 3 هکتارتلنبار می گردد. مواد و روشها: در این تحقیق موردی از سیستم اطلاعات جغرافیایی(GIS) به عنوان یک ابزار قدرتمنداستفاده شده است. همچنین به منظور جمع بندی داده ها یا همان لایه های اطلاعاتی دیجیتال از مدل الکنو استفاده شده و لایه های اطلاعاتی کاربردی شامل لایه خاک، لایه بارش و لایه عمق آب های زیر زمینی منطقه می باشد. در این مطالعه ابتدا لایه های یاد شده روی هم گذاری گردید و سپس مناطق مستعد جهت کاربری دفع پسماند شهر هرسین شناسایی شد و بر اساس سیستم نمره دهی مدل، مناطق شناسایی شده، اولویت بندی گردید. نتایج و بحث: پس از روی هم گذاری لایه ها، 6منطقه در اراضی شهرستان هرسین که دارای توان لازم برای تخصیص کاربری دفع پسماند شهری هرسین می باشد، شناسایی شد و این مناطق بر روی نقشه مشخص گردید و نمره تخصیص یافته برای هر یک از مناطق شش گانه فوق بدست آمد. بر این اساس، به مناطق شش گانه نمراتی به ترتیب معادل41،34،34،33،30،29 تعلق گرفت که طبق مدل الکنو مناطق، از لحاط دفن بهداشتی پسماند، در محدوده خوب واقع شده اند.نتیجه گیری: از آنجا دفن بهداشتی زباله های شهری یکی از ابتدایی ترین روش های دفع پسماند محسوب گرددیده و مشکلات فراوانی را بر محیط زیست تحمیل می نماید، لذا توصیه می گردد ضمن رعایت جنبه های زیست محیطی در انتخاب محل دفن بهداشتی زباله ها، با بهره گیری از سیاست های تشویقی و آموزش شهروندان تلاش گردد تا برنامه تفکیک پسماند از مبداء به طور جدی، پیگیری گردیده و برنامه پسماند شهری بهتر از گذشته مدیریت گردد.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
مهدی ریاحی خرم
استادیار، دانشگاه آزاد اسلامی واحد همدان
مریم سلطانیان
ز دانشجوی کارشناسی ارشد در رشته محیط زیست، دانشگاه آزاد اسلامی واحد همدان
بهاره لرستانی
استادیار، دانشگاه آزاد اسلامی واحد همدان
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :