بررسی جمعیت باکتریایی مقاوم به ارسنیک چشمه تراورتن ساز امامزاده سید جلالالدین (باباگرگر) و شناسایی فرایند زیستی مرتبط با حذف ارسنیک
محل انتشار: شانزدهمین همایش ملی بهداشت محیط ایران
سال انتشار: 1392
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 1,241
فایل این مقاله در 10 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
NCEH16_057
تاریخ نمایه سازی: 23 اسفند 1392
چکیده مقاله:
مقدمه و اهمیت موضوع: سلامت دهها میلیون انسان در سراسر دنیا در خطر ناشی از آشامیدن آبهای آلوده به ارسنیک است. وجود ارسنیک به طور طبیعی با مفهوم زندگی منافات دارد، اما تحقیقات جدید نشان میدهند که برخی از میکروارگانیسمها، انرژی لازم برای رشدشان را از عناصر سمی به دست میآورند. بیشتر مدارک، در خصوص تغییرات ارسنیک در طبیعت به نفع یک پدیده میکروبیولوژیکی است. مطالعات زمینشناسی و هیدروژئولوژی در مناطق مختلف کشور، وجود ارسنیک را در تعدادی از منابع آبی نشان داده است. لذا توسعه فرآیندهای مقرون به صرفه همراه با بهرهوری بالا برای اکسیداسیون و حذف ارسنیک باید مورد توجه پژوهشگران قرار بگیرد.مواد و روشها: از آب چشمه باباگرگر نمونهبرداری شد. ارسنیک موجود در آب به دو روش صحرایی و آزمایشگاهی اندازهگیری شد. نمونه آب پس از انتقال به آزمایشگاه و غنیسازی در محیط CDM-broth، بر روی محیط کشت CDM-agar همراه با نمک ارسنیت سدیم در شرایط هوازی کشت داده شد. کلنیهای مقاوم پس از جداسازی و تخلیص، با روشهای بیوشیمیایی و تکنیکهای مولکولی (با استفاده از پرایمرهای 16s rRNA) آزمایش شدند. فرآیند زیستی ارسنیک نیز با استفاده از روش پایش کیفی نیترات نقره ارزیابی و در نهایت میزان MIC نمک ارسنیت در مواجهه با جدایهها اندازهگیری شد.نتایج و بحث: اندازهگیری ارسنیک از نمونه آب به روش صحرایی، مقدار آن را بیش از ppb 500 و به روش ICP، ppb 460 نشان داد. جدایهها شامل سویههایی از باکتریهای گرم منفی بودند که در محیطهای کشت حاوی 2-20 میلیمولار ارسنیت سدیم مقاومت نموده و رشد کرده بودند. از مجموع چهار سویه باکتری جدا شده، سویه X3 بیشترین مقاومت را در شرایط شیمیوارگانوتروفی و سویه X4 علاوهبر اکسیداسیون ارسنیت به ارسنات، بیشترین مقاومت را در شرایط شیمیولیتوتروفی نسبت به ارسنیت سدیم نشان دادند. دمای بهینه رشد برای تمام سویهها 30 درجه سانتیگراد و pH بهینه آنها 7 اندازهگیری شد. همچنین فرآیند زیستی ارسنیک و تبدیل بیولوژیک ارسنیت به ارسنات، با تشکیل رسوب قهوهای در حضور نیترات نقره تنها در سویه X4 نشان داده شد. MIC برای سویه X3، 25 میلیمولار و برای سویه X4، 15 میلیمولار اندازهگیری شد.نتیجهگیری: تحولات ارسنیک در محیطهای آبی عمدتا یک فرآیند بیولوژیک بوده و شناسایی این فرآیندها در تدبیر راهکارهای عملی برای حذف ارسنیک از محیط زیست به وسیله میکروبها مهم است. زیرا اقدام به حذف ارسنیک بدون اطلاع از فرآیندهای زیستی، در برخی موارد منجر به تولید محصولات مضر و متفاوتی میشود که حذف آنها، با هزینههای گزافی همراه خواهد بود.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
محمد احمدی جبلی
دانشجوی دکتری مهندسی بهداشت محیط، مرکز تحقیقات بهداشت محیط دانشگاه علوم پزشکی کردستان
افشین ملکی
دکتری مهندسی بهداشت محیط، مرکز تحقیقات بهداشت محیط دانشگاه علوم پزشکی کردستان
محمدعلی آموزگار
دکتری میکروبیولوژی، گروه زیست شیناسی دانشکده علوم، دانشگاه تهران
حسن ایزانلو
دکتری مهندسی بهداشت محیط، مرکز تحقیقات بهداشت محیط دانشگاه علوم پزشکی قم
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :