اندازه گیری غلظت فلزات سنگین در منابع آب آشامیدنی شهر اردبیل در سال 85-84
محل انتشار: دهمین همایش ملی بهداشت محیط
سال انتشار: 1386
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 3,590
متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
NCEH10_032
تاریخ نمایه سازی: 25 مرداد 1388
چکیده مقاله:
بخشی از عناصر جزئی را در طبیعت فلزات سنگین تشکیل می دهد. ورود فلزات سنگین به منابع آب از طریق مختلف، باعث ایجاد مخاطراتی از قبیل مسمویت، سرطان زایی و... در بدن موجودات زنده می شود. این مطالعه به منظور تعیین غلظت فلزات سنگین در منابع آب آشامیدنی شهر اردبیل انجام گرفت. مطالعه از نوع توصیفی- مقطعی بوده وپژوهش بر مبنای تعیین تعداد نمونه ها بر اساس پارامترهای مختلف ، تعیین کیفیت فیزیکی وشیمیایی آبها ودر نهایت اندازه گیری غلظت فلزات سنگین(کادمیوم، مس، سرب، کروم، نیکل، آهن، منگنز وروی) از ده منبع(چاهها ومخازن ذخیره ) در دو فصل کم آبی وپرآبی( 20 نمونه) بر مبنای روشهای استاندارد، در آزمایشگاه آب وفاضلاب استان اردبیل به مدت یکسال( 85-84 ) انجام گرفت. نتایج نشان داد که در تمام نمونه ها، پارامترهای فیزیکی وشیمیایی آب در حد استانداردهای تعیین شده برای این عناصر بودند.غلظت فلزات آهن، منگنز، روی، سرب ونیکل درتمام نمونه ها کمتر از حد استاندارد وغلظت مس، کروم وکادمیوم در مرز استاندارد قرار داشت. با وجود متغییرهای احتمالی آلوده کننده منابع آب زیرزمینی اردبیل به فلزات سنگین ، در حال حاضر منابع آب آشامیدنی شهر اردبیل در معرض آلودگی به فلزات سنگین نیستند.
کلیدواژه ها:
فلزات سنگین / منابع آب آشامیدنی / اردبیل / ایران
نویسندگان
مرتضی عالیقدر
استادیار گروه بهداشت محیط دانشگاه علوم پزشکی اردبیل
صادق حضرتی
استادیار گروه بهداشت محیط دانشگاه علوم پزشکی اردبیل
محسن قنبری
کارشناس شرکت آب و فاضلاب اردبیل
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :