بررسی آنزیم کاتالاز در بارناکل (Tetraclita rufotincta) به عنوان نشانگر زیستی آلودگی به فلزات سنگین (نیکل، وانادیوم و کبالت) درمنطقه نفتی بهرگان خلیج فارس
سال انتشار: 1393
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 936
فایل این مقاله در 9 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
NCEEE01_075
تاریخ نمایه سازی: 25 مهر 1393
چکیده مقاله:
خلیج فارس مهمترین آبراهه ی حیاتی خاورمیانه است و از این رو بارناکل به عنوان یکی از بیواندیکاتورها می تواند ابزار مناسبی جهت بررسی میزان مواد آلاینده وارد شده به بدن آبزیان و محیط زیست آنها محسوب شود. از آنجا که برخی از آلاینده های می توانند سبب تنش های اکسایشی در ارگانیسم های آبزی شوند، تغییرات سطح آنزیم کاتالاز در بارناکل (Tetraclita rufotincta) به عنوان ن شانگر زیستی انتخاب و در 6 ایستگاه منطقه ی نفتی بهرگان واقع در خلیج فارس، همراه با نمونه های آب دریا جهت اندازه گیری نیکل، وانادیوم و ک بالت جمع آوری گردید. همچنین سنجش تغییرات سطح آنزیمی با استفاده از کیت و الیزاریدر انجام و با استفاده از SPSS و ضریب همبستگی بین آنزیم کاتالاز و فلزات وانادیوم، نیکل و کبالت سنجش گردید. بر اساس آنالیز انجام شده، فقط عنصر وانادیوم ضریب همبستگی معنی دار منفی (r=0/76) را با تغییرات سطح آنزیم ویژه کاتالاز نشان داد.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
شوکا فصل بهار
کارشناس ارشد آلودگی های محیط زیست، داانشکده محیط زیست و انرژی، واحد علوم و تحقیقات دانشگاه آزاد اسلامی تهران، ایران
مژگان امتیاز جو
عضو هیئت علمی دانشکده علوم و فنون دریایی، واحد تهران شمال دانشگاه آزاد اسلامی تهران، ایران
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :