تحلیل برگشتی تغییر شکل تونل تیپ A راه آهن با استفاده از نرم افزار FLAC 2D (مطالعه موردی آخرین تونل راه آهن ایران در مرز ترکیه)
محل انتشار: دومین کنفرانس ملی یافته های نوین در مهندسی عمران
سال انتشار: 1391
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 1,105
فایل این مقاله در 10 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
NCEC02_128
تاریخ نمایه سازی: 11 شهریور 1392
چکیده مقاله:
جهت تعیین نقاط و محدوده های با پتانسیل بالای نشست و خطر آفرین و همچنین طراحی فضای زیرزمینی و سازه نگهدارنده از روشهای عددی استفاده می شود که کارایی و نتایج آن وابستگی بالایی به پارامترهای ورودی ژئوتکنیکی مصالح زمین دارد. مشخصات ژئوتکنیکی دارای مجهولات و تغییرات وسیعی بوده که تعیین دقیق آنها با روشهای آزمایشگاهی پیچیده پر هزینه مسیر می شود. یک روش کارا و دقیق برای تعیین این پارامترها استفاده از روش تحلیل برگشتی است که در آن با بهره گیری از نتایج حاصل از رفتار مگاری و ثبت عکس العمل های برجای زمین می توان پارامترهای واقعی توده در برگیرنده را تعیین و از آن برای تصحیح طراحی فضای زیر زمینی و سازه نگهدارنده در فازهای آتی و پروژه های مشابه سود جست. در این مقاله سعی شده است با استفاده از مدلسازی عددی تونل تیپ A راه آهن توسط نرم افزار FLAC و تغییر شکهای ثبت شده در تونل 85 راه آهن به روش مستقیم تحلیل برگشتی که بر مبنای بهینه تکرار استوار است، پارامترهای تغییر شکل خاک را تعیین کنیم. نتایج نشان میدهد که هر پارامتر سهم خاصی بر رفتار توده سنگ دارد و برخی پارامترها در هر حال تاثیر کمی دارند لذا بهتر است در انجام تحلیل آنالیز برگشتی در ابتدا توجه بیشتری به پارامترهای تاثیر گذارتر نمود. در انجام عملیات ژئوتکنیکی نیز با توجه به این مساله و دانستن مقدار اهمیت هر پارامتر می توان حجم عملیات مختلف را بصورت بهینه تعیین کرد.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
اصغر بهروزیان
دانشجوی کارشناسی ارشد خاک و پی دانشگاه آزاد اسلامی واحد زنجان، گروه خاک و پی، زنجان
فاطمه باقرزاده آلپاوتی
دانشجوی کارشناسی ارشد زمین شناسی مهندسی دانشگاه آزاد اسلامی واحد اهر، گروه زمین شناسی مهندسی اهر، ایران
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :