شناخت، مدیریت و کنترل بیماری های پرندگان به عنوان یک راهکاربوم شناختی جلوگیری از نابودی تنوع زیستی
محل انتشار: دومین همایش ملی کشاورزی بوم شناختی ایران
سال انتشار: 1386
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 1,555
فایل این مقاله در 21 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
NCEA02_145
تاریخ نمایه سازی: 3 فروردین 1386
چکیده مقاله:
امروزه در مقابل ارزش های تنوع زیستی وحفاظت از اکوسیستم ها، زیست گاه ها وگونه ها، مدیریت و کنترل بیماری ها نیز بـه عنـــوان یـــک فراینـــد بـــا اهمیـــت در حفاظـــت از جمعیـــت هـــای پرنـــدگان در محـــیط زیـــست طبیعـــی محـــسوب می شود . شیوع بسیاری از این قبیل بیماری ها، تاکنون چندین ده هزار از جمعیت های پرندگان را در محـدوده بـسیار وسـیعی نابود کرده و به کاهش تنوع زیستی انجامیده است . بیماری های عفونی پرندگان به طور کلی شامل بیماری های زیر است که به معمول ترین آن ها اشاره می گردد :
1- بیماری های ویروسی : شامل طاعون مرغابی، آبله پرندگان، انسفالومیلیتیس، نیوکاسل، آنفلوآنزای مرغی، رئوویروس
2- بیماری های باکتریایی : شامل کلرا، توبرکولوسیس، سالمونلوسیس، کلامیدیوسیس
3- بیماری های قارچی : شامل آسپرژیلوسیس، کاندیدیاسیس
4- بیماری های انگلی : شامل هموسپوریدیوسیس، تریکومونیاسیس، کوکسی دیوسیس روده ای، کوکسی دیوسیس کلیوی، سارکوسیستیس، اوسترانگیلیدوسیس،کرم های ریوی، کرم های قلبی، کرم های سنگدان، آکانتوسفالوس، کرم های بینی
5- بیوتوکسین ها : شامل سموم قارچی، مایکوتوکسین ها، بوتولیسم پرندگان
به طور کلی یکی از راه کار های بوم شناختی برای جلوگیری از کاهش جمعیت های پرندگان وحفظ تنوع زیستی، شناخت این بیماری ها و در وهله بعد مدیریت وکنترل آن هاست . هر نوع برنامه کنترل و نظارت بیماری های اپیدمیک در پرندگان در مرحله اول نیازمند آگاهی دقیق از اکولوژی و رفتار آن هاست . سپس لازم است که بیماری های عفونی ناشی از آن ها به طور جامع شناخته شده و راه های انتقال مورد بررسی قرار گیرد تا بتوان با در نظر گرفتن هر عامل عفونی، گونه پرنده، راه انتقال، شیوع و ... راه کارهای لازم به منظور پیشگیری یا توقف آن ها اعمال شود . برای دست یابی به این امر لازم است مشارکت گسترده کارشناسان بهداشت محیط، سازمان محیط زیست و دیگر سازمان های مسئول با نظارت دقیق و برنامه ریزی هدف مند در سطح بین المللی صورت گیرد .
کلیدواژه ها:
نویسندگان
سیدمهدی امینی نسب
عضو هیئت علمی گروه محیط زیست، دانشگاه شهید چمران اهواز
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :