تحلیل و ارزیابی مکانیابی فضاهای آموزشی شهر قزوین و تطبیق آن با شرایط بهینه (مطالعه ی موردی: مدارس ابتدایی پسرانه ی رشادت و کابل البرز و راهنمایی دخترانه ی حاجی بهرامی و بهشتیان)
محل انتشار: همایش ملی معماری و شهرسازی انسان گرا
سال انتشار: 1392
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 1,201
فایل این مقاله در 15 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
NCAU01_082
تاریخ نمایه سازی: 24 اردیبهشت 1393
چکیده مقاله:
تحلیل مکان و موقعیت فضاهای آموزشی و چگونگی مکان یابی آن ها از نظر: دسترسی، ایمنی ،ساختارهای فضایی و کالبدی،عوامل اجتماعی، فرهنگی واقتصادی می تواند ما را در بررسی علل ضعف و قوت تحصیلی دانش آموزان و ارتقاء کیفیت آموزشی جامعه یاری دهد.توجه به معیار هایی همچون: سازگاری،مطلوبیت،ظرفیت و وابستگی و مقایسه آن با آستانه های استاندارد از جمله مواردی هستند که امروزه به خصوص در تحلیل های شهرسازی و معماری مورد توجه شهرسازان و معماران می باشد.اگر این معیارها به طور کلی تحقق نیابند،کاربری های آموزشی قادر به ایفای نقش خود نخواهند بود. از این رو،برای حصول اطمینان از رعایت معیارهای مکان یابی و شرایط استقرار در مکان ،در این مقاله به ارزیابی کیفی این کاربری ها پرداخته شده است.به این منظور،وضعیت موجود مدارس از لحاظ میزان انطباق با معیارهای ذکر شده به وسیله ی ماتریس های سازگاری، مطلوبیت، ظرفیت و وابستگی مورد ارزیابی قرار گرفته است . روش تحقیق مورد استفاده در این پژوهش روش توصیفی تحلیلی می باشد و با استفاده از استقراء و قیاس به مطالعه ی موضوع می پردازیم. نمونه های بررسی شده در این تحقیق مدارس ابتدایی رشادت و کابل البرز ومدارس راهنمایی دخترانه ی حاجی بهرامی و بهشتیان می باشند که در ناحیه ی یک و دو آموزش و پرورش شهر قزوین قرار گرفته اند. نتایج حاصل حکایت از 75 درصد سازگاری کامل در ماتریس سازگاری، 5/87 درصد مطلوبیت کامل در ماتریس مطلوبیت، 50 درصد کاملا متناسب در ماتریس ظرفیت و 75 درصد کاملا مناسب در ماتریس وابستگی وجود دارد.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
ناهید محمدعلی خانی
دانشجوکارشناسی ارشد معماری دانشگاه آزاد اسلامی قزوین ،قزوین ، ایران
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :