جداسازی ایزوله هایSerratia marscecence ازمیوه های هندوانه آلوده به بیماری لک زدگی میوه هندوانه
سال انتشار: 1392
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 671
متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
NBCI08_0686
تاریخ نمایه سازی: 29 شهریور 1394
چکیده مقاله:
طی بازدیدهای به عمل آمده در سال 1390 از مزارع هندوانه در استان خراسان رضوی نشانه هایی از بیماری لک زدگی میوه هندوانه مشاهده گردید. علائم بیماری به صورت لکه های قهوه ای فرو رفته در قسمت سفیدی پوست میوه بود که گاهی اوقات دورتادور پوست میوه را دربرمی گرفت. علائم مشاهده شده خیلی شبیه به علائم ایجاد شده توسط باکتری Acidovoraxavenae subsp.citrulli عامل سوختگی گیاهچه هندوانه و لکه باکتریایی میوه هندوانه بود. از میوه های دارای علائم پوسیدگی، لک زدگی، قهوه ای شدن پوست میوه و پژمردگی نمونه برداری انجام شد. نمونه ها به آزماشگاه انتقال یافته و قطعاتی از حدفاصل قسمت آلوده و سالم جدا و عصاره بافت های آلوده روی محیط غذایی حاوی آگار کشت شدند. پس از جداسازی باکتری ها، شناسایی آن ها با آزمون های بیوشیمیایی و فیزیولوژیکی لازم صورت گرفت. نتایج نشان داد برخی جدایه ها متعلق به گروه Enterobacteriaceae و به جنس Serratia تعلق داشتند. کلونی باکتری روی محیط آگارغذایی قرمز، برجسته و لعاب دار بود. این باکتری گرم منفی، گرد، متحرک، بی هوازی اختیاری، کاتالاز مثبت و واکنش اکسیداز آنها منفی بود. نتایج آزمون های هیدرولیزآنزیم های لیپاز، ژلاتین و کازئین مثبت بود. گلوکز از جمله منابع کربن قابل استفاده برای رشدباکتری بوداما هیچ جدایه ای نتوانست از لاکتوز استفاده کند. بیماری زایی جدایه ها با مایه زنی روی برگ های هندوانه به اثبات رسید. براساس ویژگی های فیزیولوژیکی و بیوشیمیایی این جدایه های بدست آمده از هندوانه به عنوان گونه Serratia marscecence شناسایی شدند.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
مهناز حسینی
دانشجوی کارشناسی ارشدگروه گیاه پزشکی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه فردوسی مشهد
سعید طریقی
استادیار گروه گیاه پزشکی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه فردوسی مشهد
پریسا طاهری
استادیارگروه گیاه پزشکی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه فردوسی مشهد
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :