ارزشیابی محل دفن مواد زائد جامد شهری با تاکید بر ویژگیهای هیدرولوژی وهیدروژئولوژی استان گیلان (مطالعه موردی: شهرستان رشت)
محل انتشار: دومین همایش ملی حفاظت وبرنامه ریزی محیط زیست
سال انتشار: 1392
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 731
فایل این مقاله در 16 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
NATURE02_150
تاریخ نمایه سازی: 22 بهمن 1392
چکیده مقاله:
روند رو به گسترش تولید مواد زائد جامد از یک سو و از سوی دیگر فقدان استراتژی وقانونمندی لازم برای مدیریت این مواد یکی از مهمترین چالشهای زیست محیطی عصر حاضراست که به ویژه در استان های شمالی کشور به دلیل ویژگی های خاص محیطیو جغرافیایی از فراگرد پیچیده تری برخوردار است . محل دفن مواد زائد جامد شهر رشت ؛ در بالا دست پارک جنگلی سراوان ؛ یکی از بی نظیرترین زیستگاهها و اکوسیستم های جنگلی از نقطه نظر بوم شناسی، زیست محیطی، تنوع گیاهی و جانوری به دلیل دارا بودن حدود 60 گونه گیاهی و 80 گونه جانوری ؛در ابتدایی ترین شاخه های ورودی رودخانهسیاهرود به رشت ؛ با مساح تی بیش از 97 هزار متر مربع واقع گردیده و روزانه پذیرای حدود 600 تن پسماند است . اما متاسفانه علیرغم مطالعات انجام شده در دودهه گذشته اطلاعات در خور توجهیبلحاظ شناخت همه جانبه وضعیت منطقه وجود ندارد واین در حالی است که بارش بیش از 1500 میلی متر باران در س ال ؛بالا بودن سطح ایستابی سفره های آب زیرزمینی و نوع ساختار خاک و از همه مهمتر عدم تعبیه هیچ گونه سیستم تصفیه شیرابه می تواند در صورت عدم انتخاب جایگاه مناسب زمینه آلودگی گسترده منابع هوا،آب و خاک را فراهم آورد . در این تحقیق که با هدف ارزشیابی مکان دفن مو اد زائد جامد شهر رشت با استفاده از سیستم اطلاعات جغرافیاییGIS) وبا تاکید بر ویژگیهای هیدرولوژی و هیدروژئولوژِی اجرا شده است از لایه های متعدد اطلاعاتی نظیر آبراهه ها ،چشمه ها ،چاهها ، عمق آب زیرزمینی ، شیب محدوده مطالعاتی با ارزشهای مناسب ، متوسط و نامناس ب بر اساس ضوابط واستانداردهای ملی وبین المللی استفاده گردید.با توجه بهنتایج حاصل از این تحقیق ،میزان شایستگی محل نامناسب ارزشیابی شد ودر نهایت راهکارهای اصلاحی پیشنهاد گردید.
کلیدواژه ها:
ارزشیابی – موادزائدجامد شهری – هیدرولوژی – هیدروژئولوژی – رشت
نویسندگان
امیر عبدوس
مدیرکل اداره حفاظت محیط زیست گیلان
پونه هوسمی
کارشناس ارشد ارزیابی و آمایش سرزمین - کارشناس محیط زیست گیلان
موسی امینی
کارشناس ارشدgis
بلال دیان
کارشناس ارشد ارزیابی و آمایش سرزمین - کارشناس مسئول محیط زیست انسانی گیلان
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :