تاثیر اسانس آویشن شیرازی Zataria multiflora و پونه Mentha aquatica بر قابلیت هضم و فراسنجه های تخمیری در شرایط آزمایشگاهی
محل انتشار: دومین همایش ملی گیاهان دارویی و کشاورزی پایدار
سال انتشار: 1393
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 890
فایل این مقاله در 9 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
این مقاله در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
MPSA02_600
تاریخ نمایه سازی: 7 آبان 1393
چکیده مقاله:
مطالعه ای به منظور بررسی تاثیر افزودن دو سطح اسانس گونه گیاه دارویی آویشن Zataria multiflora و پونه کوهی Mentha aquatica بر قابلیت هضم ماده خشک و ماده آلی در شرایط آزمایشگاهی انجام شد. تیمارهای آزمایشی شامل : 1- شاهد (بدون افزودن اسانس)، 2- اسانس Z. multiflora (4 میکرولیتر) ، 3- اسانس Z.multiflora (8 میکرولیتر)، 4- اسانس Mentha aquatica (4 میکرولیتر) ، 5- اسانس M. aquatica (8 میکرولیتر) ، 6- Z.multiflora+ M. aquatica (هشت میکرولیتر)، و 7- Zataria multiflora +Mentha aquatica (شانزده میکرولیتر) بودند. نتایج نشان داد که بین تیمارهای آزمایشی از نظر قابلیت هضم ماده خشک و ماده آلی اختلافات معنی داری وجود دارد (0/05>P). انالیز واریانس داده های حاصل از تاثیر افزودن سطوح مختلف اسانس Z.multiflora و M. aquatica بر پارامترهای تخمیری نشان داد که افزودن اسانس، به طور معنی داری PH مایع شکمبه را کاهش و غلظت ازت آمونیاکی را افزایش داد (0/05>P). نتایج حاصل از تاثیر افزودن دو سطح از اسانس Z.multiflora و M. aquatica میکرولیتر باعث افزایش پارامترهای مذکور شد. از این نظر بالاترین مقدار عامل تفکیک و تولید توده میکروبی، مربوط به تیمار دارای سطح 8 میکرولیتر مخلوط دو اسانس بود. به طور کلی نتایج نشان داد که اسانس گیاهان دارویی آویشن و پونه پتانسیل تغییر فرایند تخمیر شکمبه را دارند و تاثیر افزودن مخلوط این دو نسبت به تک تک آنها تاثیر بیشتری دارد.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
جواد بیات کوهسار
استادیار گروه تولیدات دامی دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه گنبد کاووس
ابراهیم غلامعلی پور علمداری
گروه تولیدات گیاهی دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی گنبد کاووس
میثم حبیبی
عضو هیئت علمی گروه زیست شناسی دانشکده علوم پایه و فنی و مهندسی دانشگاه گنبد
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :