ارزش افزوده اقتصادی و مقایسه آن با سایر روشهای ارزیابی عملکرد در تبیینارزش بازار (شرکتهای صنایع مختلف در بورس اوراق بهادار تهران)
محل انتشار: کنفرانس بین المللی حسابداری و مدیریت
سال انتشار: 1393
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 586
فایل این مقاله در 9 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
MOCONF01_0889
تاریخ نمایه سازی: 29 آبان 1394
چکیده مقاله:
هدف اصلی شرکت ها به حداکثر رساندن ثروت سهامداران است. امروزه سرمایه گذاران، اعتباردهندگان و مدیران در جستجوی شاخصی به وقع و قابل اتکا برای اندازه گیری ثروت سهامداران هستند. یکی از عوامل مؤثر بر این امر نحوه عملکرد شرکت ها است. ارزیابی عملکرد بنگاه های اقتصادی به منظور اطمینان از تخصیص بهینه منابع محدود امری مهم و حیاتی به شمار میآید و در صورتی که از معیار های مناسب برای اندازه گیری عملکرد و ارزش سهام شرکت استفاده نشود، ارزش شرکت به سمت ارزش واقعی آن سوق پیدا نمی کند و تخصیص سرمایه به درستی صورت نمی گیرد. پژوهش حاضر در راستای تعیین بهترین متغیر تبیین کننده ارزش بازار شرکت های پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران می باشد. بدین منظور به بررسی اثر 4 متغیر شامل 2 معیار ارزیابی عملکرد سنتی (سود خالص عملیاتی پس از کسر مالیات و نسبت قیمت به سود هر سهم) و 2 معیار ارزیابی عملکرد اقتصادی (ارزش افزوده اقتصادی و جریان وجه نقد آزاد) بر ارزش بازار شرکت های 4 صنعت (سیمان، خودرو، مواد دارویی و شیمیایی) پذیرفته شده پرداخته شده است. جامعه آماری پژوهش شامل شرکتهای 4 صنعت (سیمان، خودرو، مواد دارویی و شیمیایی) پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران طی سالهای 1388- 1377 می باشد نتایج گویای این است که نوع صنعت در تعیین بهترین متغیر تبیین کننده ارزش بازار شرکت مؤثر است و نمی توان معیار واحد و دقیقی را به عنوان بهترین معیار تبیین ارزش بازار شرکت در تمامی صنایع معرفی نمود
کلیدواژه ها:
ارزش افزوده اقتصادی ، ارزش بازار شرکت ، سود خالص عملیاتی پس از کسر مالیات ، جریان نقد آزاد و نسبتقیمت به سود هر سهم
نویسندگان
مینا صالحی
دانشجوی کارشناسی ارشد مدیریت دولتی،دانشگاه آزاد اسلامی واحد چالوس،
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :