بررسی امکان جایگزینی مبدل های صفحه ای جوشی و گسکتی با یکدیگر در واحد آمین پالایشگاه گازی (مطالعه موردی :مجتمع گاز پارس جنوبی

سال انتشار: 1392
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 1,087

فایل این مقاله در 9 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد

این مقاله در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

MOBADDEL05_042

تاریخ نمایه سازی: 3 آذر 1392

چکیده مقاله:

بازیافت دمائی همان استفاده از اختلاف دمای موجود در صنایع ضمن انجام فرآیند تولید محصول می باشد که امروزه استفاده از آن در صنعت گاز توسط دستگاهی به نام مبدل حرارتی صورت می پذیرد. مجتمع گاز پارس جنوبی بعنوان بزرگترین واحد پالایشگاهی کشور دارای بیشترین تعدد و تنوع مبدل های حرارتی است . در واحد آمین این مجتمع 36 مبدل حرارتی صفحه ای استفاده شده است که درای دو نوع گسکتی و جوشی می باشند. که از این تعداد، شاخص‌های هزینه‌کرد تعمیراتی حاصل از نشتی و سوددهی فرآیندی 7 مبدل در بازه زمانی سه ساله (2011 تا 2013 ) مبنی بر بررسی های میدانی و کتابخانه ای قرارگرفته است. نتایج بررسی نشان می‌دهد که مدل جوشی و گسکتی استفاده شده در پالایشگاه دوم و سوم طی سه سال گذشته به طور متوسط 0.67 بار و مدل گسکتی جایگزین شده با مدل اصلی (تقریبا تمام صفحات تعویض شده اند) پالایشگاه پنجم 3 بار درسال جهت تعمیر به کارگاه مرکزی مجتمع منتقل شده و مورد تعمیر قرار گرفته اند با این تفاوت که زمان تعمیر مبدل جوشی 3 برابر زمان تعمیر مبدل گسکتی بوده است. نظر به اینکه عمر مبدل جوشی پالایشگاه دوم بیش از 12 سال، پالایشگاه سوم 8 سال و پالایشگاه پنجم 5 سال می باشد. همچنین نرخ شاخص سوددهی فرآیندی استفاده از مبدل های یاد شده در پالایشگاه های مختلف طی سه سال گذشته به ترتیب پالایشگاه دوم 0.45 ،پالایشگاه سوم 1 و پالایشگاه پنجم 0.22 واحد محاسبه گردیده است. بنابراین می توان نتیجه گرفت که مبدل های استفاده شده در هر پالایشگاه بر اساس طراحی اولیه بهترین انتخاب بوده و جایگزین نمودن مبدل ها به جای یکدیگر نه از نظر هزینه‌کرد و نه از نظر سوددهی فرایندی مقرون به صرفه نمی باشد اگر چه هزینه تامین اولیه مبدل های جوشی بسار بالاتر از مبدل های گسکتی است.

کلیدواژه ها:

مبدل حرارتی ، هزینه‌کردها ، سودهی فرآیندی ، مجتمع گاز پارس جنوبی ، مبدل حرارتی صفحه ای

نویسندگان

مهدی وزیری برازجانی

رئیس تعمیرات ماشین آلات ثابت مجتمع گاز پارس جنوبی

مهدی خدری

مهندس تعمیرات مجتمع گاز پارس جنوبی

احمد دشتیان نسب

مهندس تعمیرات مجتمع گاز پارس جنوبی

عبدالحافظ پاویز

مهندس تعمیرات مجتمع گاز پارس جنوبی

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • Heat exchanger handbook by T.Kuppan, Southern Railway Madras, India ...
  • HEAT EX CHANGER FOR GENERAL REFNERY SERVICES AMERICAN PETR OLEUM ...
  • THE AIRETOOL MA N U FACTURING CO _ S PRINGFIELD ...
  • MARERIAL & EQUIPMENT STANDARDS 7 CODS (M.E.S.C BOOKS) N.I.O.C ABADAN ...
  • Shah, R.K., Heat Exchanger Design Methodology, in heat Transfer Equipment ...
  • Kakac, S.and Liu, Heat Exchangers : selection, rating and Thermal ...
  • Walker, G, Industrial Heat Exchangrs, 2" edition, Hemisphere, New York, ...
  • نمایش کامل مراجع