سیویلیکا را در شبکه های اجتماعی دنبال نمایید.

نقش معلم و برنامه ریزی درسی در رشد و تعالی فرهنگ اسلامی

سال انتشار: 1394
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 1,062

فایل این مقاله در 19 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

MCED01_537

تاریخ نمایه سازی: 25 بهمن 1394

چکیده مقاله نقش معلم و برنامه ریزی درسی در رشد و تعالی فرهنگ اسلامی

برنامه درسی همراه با تعالی فرهنگی به مثابه طرحی برای یادگیری،دارای ابعاد گوناگون است.یادگیری یک رویداد چند وجهی است و برنامه درسی نیز همین ویژگی را دارد و از جمله ابعاد آن،ویژگیهای فرهنگی ، اجتماعی برنامه درسی است.معلم در مقام برنامهریز و مجری،هم در جنبههای فرهنگی ، اجتماعی برنامه تأثیرگذار است و هم از آنها تأثیر میپذیرد.اگر مایل هستید این بعد طرح یادگیری را به خوبی دریابید،کافی است به رفتار انسانها توجه کنید. همه انسانها،به نوعی،محصول برنامه درسی خاصی هستند:آنهایی که آموزشهای رسمی را گذراندهاند،بهطور مشخص تحت تأثیر برنامه قرار گرفتهاند و افرادی که تحت آموزشهای رسمی نبودهاند،بهطور غیر رسمی طبق الگوهای تربیتی معین پرورشیافتهاند.بنابراین،میتوان گفت هر فردی محصول برنامه درسی معینی است. اگر به رفتار و فرهنگ افراد توجه کنید،زیباییها و زشتیها،هنجارها و نابهنجاریها،ارزشها و ضد ارزشها را بهطور واضح مشاهده خواهید کرد.به یقین،این رفتارها معلول هستند و علتهایی آنها را به وجود آورده است.میتوان گفت هر قدر جنبههای اجتماعی رفتار،مطلوب،منطقی و جامعه پسند باشد،نشانهای از کارآمد بودن برنامههای درسی است و هرچه این جنبهها، نامطلوب،غیرمنطقی و ضد اجتماعی باشد،از ناکارآمد بودن برنامههای درسی خبرمیدهد.اهمیت بسیار زیاد برنامه ها و شرایط ویژهای که گاهی در زمینه برنامه های درسی در برخی کشورها ایجاد میشود،به دلیل حساس و اثرگذار بودن برنامه های درسی در سرنوشت فردی و اجتماعی است.به این سبب،در این قسمت از بحث،ابعاد اجتماعی برنامه درسی را به اجمال بررسی میکنیم و نقش معلم را در این خصوص توضیحمیدهیم .1

نویسندگان مقاله نقش معلم و برنامه ریزی درسی در رشد و تعالی فرهنگ اسلامی

میلاد سعیدی

دانشجوی کارشناسی علوم تربیتی دانشگاه فرهنگیان شهید رجایی کرمانشاه

محمدحسین سعیدی

لیسانس آموزش ابتدایی ، معاون آموزگار دبستان شهید سلطانی باباشیخعلی سنقر

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
.کریمی، یوسف. روان شناسی امروز. تهران، ارسباران- 1375 ...
برنایس لات، و همکاران.مبانی روان‌شناسی اجتماعی، ترجمه جواد طهوریان و ...
مجله تربیت، شماره 3، آذر ماه 1380 ...
بیلر، رابرت، کاربرد روانشناسی در آموزش، ترجمه دکتر پروین کدیور، ...
_ 9- نظری، مرتضی - -عوامل موفقیت در تحصیل - ...
-فرهومند، منوچهر - نظریه علمی فرهنگ - انشارات دفتر پژوهشهای ...
اخلاقی، دکتر علی اصغر و همکاران -برنامه ریزی درسی در ...
شریفی، رضا -راهبردها و مداخلات روانشناسی- تربیتی در مدارس _ ...
طاهر زاده، اصغر - فرهنگ مدرنیته و توهم -چاپ دوم ...
کهندل، محمد -اسلام و توسعه اقتصادی _ فرهنگی(مولفه ها و ...
التماس دعا - محمدحسین سعیدی - آبان ماه 1393 ...
نمایش کامل مراجع

مقاله فارسی "نقش معلم و برنامه ریزی درسی در رشد و تعالی فرهنگ اسلامی" توسط میلاد سعیدی، دانشجوی کارشناسی علوم تربیتی دانشگاه فرهنگیان شهید رجایی کرمانشاه؛ محمدحسین سعیدی، لیسانس آموزش ابتدایی ، معاون آموزگار دبستان شهید سلطانی باباشیخعلی سنقر نوشته شده و در سال 1394 پس از تایید کمیته علمی کنفرانس بین المللی مدیریت، فرهنگ و توسعه اقتصادی پذیرفته شده است. کلمات کلیدی استفاده شده در این مقاله هستند. این مقاله در تاریخ 25 بهمن 1394 توسط سیویلیکا نمایه سازی و منتشر شده است و تاکنون 1062 بار صفحه این مقاله مشاهده شده است. در چکیده این مقاله اشاره شده است که برنامه درسی همراه با تعالی فرهنگی به مثابه طرحی برای یادگیری،دارای ابعاد گوناگون است.یادگیری یک رویداد چند وجهی است و برنامه درسی نیز همین ویژگی را دارد و از جمله ابعاد آن،ویژگیهای فرهنگی ، اجتماعی برنامه درسی است.معلم در مقام برنامهریز و مجری،هم در جنبههای فرهنگی ، اجتماعی برنامه تأثیرگذار است و هم از آنها تأثیر میپذیرد.اگر مایل هستید این ... . برای دانلود فایل کامل مقاله نقش معلم و برنامه ریزی درسی در رشد و تعالی فرهنگ اسلامی با 19 صفحه به فرمت PDF، میتوانید از طریق بخش "دانلود فایل کامل" اقدام نمایید.