ساز و کار عملیاتی بانکداری مشارکت در سود و زیان (PLS) معرفی ابزارهای مالی گواهی مشارکت و گواهی پذیره با کارایی بین المللی
محل انتشار: نخستین کنفرانس ملی توسعه مدیریت پولی و بانکی
سال انتشار: 1392
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 3,393
فایل این مقاله در 20 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
این مقاله در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
MBMCONF01_033
تاریخ نمایه سازی: 4 اسفند 1392
چکیده مقاله:
علیرغم توجه بانکداران به شیوه بانکداری مشارکت در سود و زیان با گذشت قریب به نیم قرن از طرح اجرای این نوع بانکداری در قالب بانکداری نوین هنوز امکان اجرایی شدن آن فراهم نیامده است. تعاریف متنوع از ربا، ساز و کارهای عملیاتی، نظارتی و مدیریتی مناسب برای بانکداری مشارکت در سود و زیان از جمله عواملی هستند که اجازه نداد تا این شیوه از بانکداری عملی شود. در این مقاله الگوی اجرایی بانکداری مشارکت در سود و زیان (PLS) ارائه می گردد که بتواند بر مشکلات فوق فائق آید. در این نوع بانک اساس تعیین نرخ بهره تسهیلات بانکی نرخ بازدهی بخش حقیقی اقتصاد می باشد و بانک بعنوان واسطه وجوه با دریافت حق العمل و در مقام وکیل و یا عامل سپرده گذار کارمزد متعلقه را دریافت ومنابع مالی وی را در طرحهای سرمایه گذاری می نماید و بر ریز فعالیت های مجری نظارت می نماید. بازدهی ناشی از سرمایه گذاری چه به صورت سود و یا زیان به صاحبان منابع پولی یعنی سپرده گذاران منتقل می شود. در این شیوه امین واحدی است که امور نظارتی فرآیند مشارکت در سود و زیان PLS را به نمایندگی از طرف بانک در خصوص حسن اجرای طرح، کنترل عملیات اجرایی در مقایسه با برنامه های اعلام شده، نحوه تخصیص منابع و چگونگی مصرف بهینه آنها و رسیدگی صورتهای مالی به عهده دارد. در بانکداری مشارکت در سود و زیان ابزارها و ابداعات مالی بدیعی نظیر گواهی مشارکت برای طرح های پایان پذیر و گواهی پذیره برای طرح های پایان ناپذیر استفاده خواهد شد. بازار ثانویه معاملات گواهی ها و طراحی سبد گواهی مشارکت، و خدمات بیمه ای متنوع در فعال نمودن و افزایش کارایی بازارهای جدید تاسیس شده نقش مهمی ایجاد خواهد کرد. کلیه عملیات بر اساس دستورالعملهای تدوین شده صورت خواهد گرفت. ساختار و تشکیلات بانکداری مشارکتی در سود و زیان PLS نیز با توجه به تعاریف فوق در قالب کمیته ها و واحدها و ادارات لازم تحلیل و سازماندهی شده اند.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
بیژن بیدآباد
مشاور اقتصادی، موسسه مطالعات و پژوهشهای بازرگانی
محمود الهیاری فرد
کارشناس اقتصادی، اداره تحقیقات و برنامه ریزی، بانک ملی ایران
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :