مطالعه ی آلودگی های ناشی از سیلان و فوران چاه و اثرات آن برمحیط زیست و سلامت انسان و ارایه ی روشهایی برای تشخیص جلوگیری و پاکسازی
محل انتشار: اولین همایش ملی بهداشت، ایمنی و محیط زیست (HSE)
سال انتشار: 1390
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 1,435
فایل این مقاله در 8 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
MBHSE01_073
تاریخ نمایه سازی: 20 دی 1390
چکیده مقاله:
درزمان حفاری چاه های نفتی اگر فشار سازند از فشار ستون گل حفاری بیشتر باشد kick یا سیلان چاه اتفاق می افتد اگر سیال سازندی و گل حفاری به سطح برسند اسیب های جبران ناپذیری برسلامت انسان و محیط زیست خواهند داشت این اثرات و طبعات آن درا ین مقاله به تفصیل مورد بررسی قرارگرفته است همچنین عوامل مختلف ایجاد این پدیده و بهترین راه های تشخیص آن جهت اقدام مناسب برای جلوگیری از فوران چاه ارایه شده است نشت موادنفتی و فلزات سنگین موجود در گل حفاری و سیال سازند باعث ایجاد تغییرات فاجعه باری در اکوسیستم های مختلف و حتی زنجیره ی غذایی انسانی خواهد شد. از این جهت پاکسازی مواد نشت کرده در محیط امری حیاتی خواهد بود که باید به سرعت انجام شود. دراین مقاله روشها و تکنولوژی های مختلفی مانند استفاده از میکروارگانیسم ها Solidifiers تمیز کننده ها و استفاده از چاه های هوشمند برای جلوگیری و پاکسازی این مواد ارایه شده است .
نویسندگان
جابر طاهری شکیب
گروه مهندسی نفت دانشگاه شهید باهنر کرمان
منطور فاتحی راد
گروه مهندسی نفت دانشگاه صنعتی شریف
سعید عابدی
گروه مهندسی نفت دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :