تاثیر بُر روی کنترل پوسیدگی خاکستری میوه توت فرنگی رقم سلوا

سال انتشار: 1390
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 938

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

MAST01_983

تاریخ نمایه سازی: 19 خرداد 1391

چکیده مقاله:

توت فرنگی به عنوان یک میوه فسادپذیر در معرض حمله عوامل قارچی به ویژه قارچ Botrytis cinerea عامل ایجاد کپک خاکستری بوده و عمر انباری کوتاهی دارد. از طرفی استفاده از سموم شیمیایی به منظور کنترل عوامل میکروبی و افزایش عمر پس از برداشت این محصول با محدودیت هایی روبروست .پژوهش حاضر با هدف کنترل پوسیدگی خاکستری میوه توت فرنگی با استفاده از ماده پتاسیم تترابورات انجام شد ، میوه های توت فرنگی رقم سلوا در اردیبهشت ماه از گلخانه خریداری شده و به آزمایشگاه باغبانی دانشکده کشاورزی دانشگاه بوعلی سینا منتقل شدند و بلافاصله با غلظت های 1و 5/1 درصد (با 9PH= که اسیدیته معمول ماده است) و 2و5/2 درصد بُر (با 7 PH= به منظور بررسی تاثیر PHدر اثر گذاری ماده) تیمار شدند. سپس میوه ها با سوسپانسیون اسپور قارچ بوتریتیس (غلظت 106 اسپور در سی سی) آلوده شده و پس از خشک شدن و بسته بندی در دمای 5 درجه به مدت 15 روز نگه داری شدند، میزان آلودگی میوه ها در این زمان با استفاده از درجه بندی تعیین گردید. طبق نتایج بیشترین میزان آلودگی پس از تیمار شاهد (آب مقطر) در تیمارهای 5/2و2 درصد و کمترین آن در تیمارهای 5/1 و1 درصد بُر مشاهده شد که نشان دهنده تاثیر PHدر اثر گذاری این ماده است.

نویسندگان

اعظم رحیمیان

دانشجوی کارشناسی ارشد باغبانی

حسن ساریخانی

استادیار

دوستمراد ظفری

دانشیار گروه گیاهپزشکی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه بوعلی سینا همدان

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • B autista-Banos, S.; Garc ia-Dorminguez , E.; B arrera-Necha, L.; ...
  • Mo, E.K. & Sung, C.K., (2007). Phenylethyl alcohol (PEA) application ...
  • Qin, G. :Zong, Y. :Chen, Q. :Hua, D. & Tian, ...
  • Wszelaki, A.L. & Mitcham, E.J. (2003), Effect of combinations of ...
  • نمایش کامل مراجع