اثر آنتی بیوتیک آمپی سیلین در کنترل آلودگی های باکتریایی در محیط کشت ریز نمونه های گردو (Juglams regia L. )
محل انتشار: اولین کنگره ملی علوم و فناوریهای نوین کشاورزی
سال انتشار: 1390
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 2,331
متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
MAST01_963
تاریخ نمایه سازی: 19 خرداد 1391
چکیده مقاله:
در این تحقیق روند ریز ازدیادی یک ژنوتیپ برتر از گردوی ایرانی به نام 305، واقع در تویسرکان (استان همدان) مورد بررسی قرار گرفت. ریزنمونه های قلمه تک گره و نیز ریزنمونه برگ در دو محیط WPM و DKW محتوی سطوح مختلف از هورمون های IBA, BA و NAA کشت شدند. پس از 48 ساعت آلودگی های باکتریایی در محیط کشت ریز نمونه های شاهد، از منابع مختلف باکتریایی مشاهده شد. با توجه به این که جلوگیری از آلودگی های میکروبی در کشت بافت گیاهی از عوامل حیاتی در موفقیت ریز ازدیادی است، بدین منظور از آنتی بیوتیک آمپی سیلین نیز در دو سطح 0 و 100 میلی گرم در لیتر استفاده شد. بدلیل حساسیت آنتی بیوتیک ها به دماهای بالا این مواد بعد از استریل شدن و با فیلتر به محیط کشت اضافه شدند. داده های حاصل، بصورت فاکتوریل در قالب طرح کاملا تصادفی با استفاده از نرم افزار SAS تجزیه و تحلیل شدند. نتایج نشان داد که کاربرد غلظت 100 میلی گرم در لیتر از آنتی بیوتیک مذکور برای جلوگیری از آلودگی در محیط کشت ریزنمونه های برگی موثر بوده است. این در حالیست که نتایج حاصل در محیط کشت ریزنمونه های قلمه های تک گره نشان داد که این غلظت در کنترل آلودگی شاخه ها موثر نیست.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
شادی محمدی نژاد
دانشجوی کارشناسی ارشد دانشکده کشاورزی دانشگاه بوعلی سینا
منصور غلامی
دانشیاران دانشکده کشاورزی دانشگاه بوعلی سینا
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :