بکارگیری سمپاش مناسب در دفع علف های هرز
محل انتشار: اولین کنگره ملی علوم و فناوریهای نوین کشاورزی
سال انتشار: 1390
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 1,175
متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
این مقاله در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
MAST01_820
تاریخ نمایه سازی: 19 خرداد 1391
چکیده مقاله:
در کشور ایران مصرف سموم کشاورزی ضد آفات گیاهی از پنجاه و چند سال پیش آغاز شده و مصرف بی رویه آن آثار زیانباری بر جای گذاشته است. انتخاب نوع سمپاش و مناسب ترین روش سمپاشی از عوامل مهم مصرف صحیح سم می باشد. تحقیق حاضر در قالب طرح بلوک های کامل تصادفی با فاکتور نوع سمپاش در سه سطح با پنج تکرار بمدت یک سال در مزارع کشاورزی دانشگاه شهرکرد انجام شد. سه نوع سمپاش که در این تحقیق مورد استفاده قرار گرفت، شامل پیاله ای چرخان (شرکت کشت پوش مدلKP6000-N2)، دیسکی پرسرعت چرخان مدل SKN3000 شرکت سبزکوش نگین) و نازل بادبزنی تی جت11004 در سمپاشهای بوم دار پشت تراکتوری (Spraying systems Co.) بود. کلیه سمپاش ها عملکرد مطلوبی در آزمون پنوماتیک، آزمون هیدرولیک، آزمون ضربه به مخزن، آزمون واشرها و آزمون شیمیایی شیلنگ مطابق استاندارد ملی ایران داشتند. تجزیه واریانس نشان داد که استفاده از سم 2-4-D در سمپاش های مختلف، در سطح 5% اثر معنی داری بر وزن خشک علف های هرز داشت. بیشترین مقدار وزن خشک علف های هرز مربوط به تیمار بدون سمپاشی بود که با سایر سمپاش ها اختلاف معنی داری نداشت. تعداد علف های هرز در کرتهای تیمار میکرونر پیاله ای کمتر بود اما با سایر سمپاش ها اختلاف معنی داری نداشت
نویسندگان
علی اسحق بیگی
گروه ماشین های کشاورزی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه صنعتی اصفهان
شاهین بشارتی
دانشکده کشاورزی، دانشگاه شهرکرد
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :