بررسی تداخل همزیست حشرات بالغ کفشدوزک هفت نقطه ای Coccinella septempuntata روی شته خرزهره Aphis nerii

سال انتشار: 1390
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 1,626

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

MAST01_736

تاریخ نمایه سازی: 19 خرداد 1391

چکیده مقاله:

یکی از عوامل ایجاد کننده تعادل در عکس العمل های دشمنان طبیعی و میزبانهایشان تداخل همزیست نام دارد این پدیده که نوعی رقابت درون گونه ای محسوب می گردد، باعث کاهش کارایی جستجوگری دشمنان طبیعی در یک لکه میزبانی می گردد. در این مطالعه تاثیر تراکم های مختلف حشرات بالغ کفشدوزک هفت نقطه ای Coccinella septempunctata برروی تراکم ثابت 150 عدد شته خرزهرهAphis nerii در یک دوره 12 ساعته روشنایی در دمای2±25 درجه سانتی گراد و رطوبت نسبی 5±70 درصد مورد بررسی قرار گرفت. تراکم 1 2٬ ٬ 4و 8 عدد کفشدوزک به طور تصادفی از کلنی پرورش انتخاب گردید و در پتری های حاوی شته قرار داده شد. برای هر تراکم 10 تکرار در نظر گرفته شد. نتایج این آزمایشات که در فروردین سال 1390 در شرایط آزمایشگاهی انجام شد، نشان داد که رابطه بین لگاریتم تراکم کفشدوزک و لگاریتم قدرت جستجوگری، خطی بوده و ضریب تداخل( m ) کفشدوزک 827/0- محاسبه گردید. منفی بودن ضریب تداخل نشان دهنده این موضوع است که تراکم بعنوان یک عامل وابسته به انبوهی اثرخود را بروز می دهد و هرچه تعداد کفشدوزک ها در لکه افزایش پیدا کند، قدرت جستجوگری آنها کاهش یافته است. در تراکم های بالاتر، کفشدوزک ها مدت زمان بیشتری را در برخورد با بقیه افراد موجود در لکه صرف می کنند و این برخوردها زمان جستجوگری برای طعمه را کاهش می دهند

کلیدواژه ها:

تداخل ، شته خرزهره ، کفشدوزک هفت نقطه ای

نویسندگان

نوشین زندی سوهانی

استادیار گروه گیاهپزشکی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه کشاورزی و منابع طب

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • فتحی پور، ی.، ع. حسینی قرالری و ع. طالبی.1383.مطالعه برخی ...
  • زندی سوهانی، ن. و سلیمان نژادیان، ا. 1385. بررسی تاثیر ...
  • Jervis, M. & N. Kidd. 1996. Insect natural enemies , ...
  • Sagarra , L. A. Vincent, C. and Stewart, R.K. 2000. ...
  • Shukla , A. N. , C.P.M. Triapathi , & R. ...
  • نمایش کامل مراجع