تاثیرامتیاز وضعیت بدنی( BCS)، وزن زنده و سن میش بر صفات تولید مثلی میش های افشاری
محل انتشار: اولین کنگره ملی علوم و فناوریهای نوین کشاورزی
سال انتشار: 1390
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 1,346
متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
MAST01_550
تاریخ نمایه سازی: 19 خرداد 1391
چکیده مقاله:
تعداد 162 راس میش افشاری با میانگین سن 2 تا 8 سال و دامنه وزن 52 تا 81 کیلوگرم از آبان ماه سال 1387 بمدت 10 ماه در واحد گوسفندداری دانشگاه زنجان برای بررسی تاثیر امتیاز وضعیت بدنی(BCS)، وزن زنده و سن میش در زمان آمیزش بر عملکرد تولید مثلی میش های افشاری مورد مطالعه قرار گرفتند. میش ها از نظر BCS به 4 گروه 2 ، 5/2 ، 3 و ≥5/3 تقسیم شدند. صفات تولید مثلی نظیر تعداد بره متولد شده به میش های آمیزش کرده ، وزن کل بره متولد شده به میش های آمیزش کرده، بره های متولد شده به میش های زایمان کرده، طول دوره آبستنی و وزن تولد بره ها تعیین شد. نتایج این تحقیق نشان داد که BCS اثر معنی داری بر بره های متولد شده به میش های آمیزش کرده داشت(05/0p< ). میش های با BCS برابر3 عملکرد تولید مثلی بهتر و وزن کل بره متولد شده بیشتری داشتند، در حالی که بره زایی در میش های با BCS≥5/3 کاهش یافت. سیکل فحلی در میش های با BCSبرابر3 طبیعی و منظم ولی در میش های با BCSبرابر 2 کوتاه و نا منظم بود. وزن و سن میش تأثیر معنی داری روی بره های متولد شده به میش های آمیزش کرده نداشت. اثر وزن میش بر وزن شیرگیری بسیار معنی دار (01/0p< ) بود و با افزایش وزن میش، وزن شیرگیری بره ها افزایش یافت. اثر سن میش بر طول دوره آبستنی معنی دار بود(05/0p< ). نتایج این تحقیق بیانگر اهمیت تأثیر BCS بر بره های متولد شده به میش های آمیزش کرده می باشد و BCSبرابر3 در زمان آمیزش با بهبود عملکرد تولید مثلی باعث افزایش سوددهی گله گردید.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
داود علیاری
دانشگاه زنجان، دانشکده کشاورزی، گروه علوم دامی
محمدمهدی معینی
دانشگاه رازی کرمانشاه، دانشکده کشاورزی، گروه علوم دامی
محمدحسین شهیر
دانشگاه زنجان، دانشکده کشاورزی، گروه علوم دامی
مرادپاشا اسکندری نسب
دانشگاه زنجان، دانشکده کشاورزی، گروه علوم دامی
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :