مقایسه اثرات سطوح مختلف کنگرفرنگی (Synara scolymus L) بر عملکرد رشد و وزن اندامهای داخلی جوجه های گوشتی
محل انتشار: اولین کنگره ملی علوم و فناوریهای نوین کشاورزی
سال انتشار: 1390
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 1,244
متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
MAST01_473
تاریخ نمایه سازی: 19 خرداد 1391
چکیده مقاله:
این آزمایش به منظور بررسی اثرات سطوح مختلف گیاه کنگر فرنگی بر عملکرد رشد و خصوصیات لاشه جوجههای گوشتی در مرغداری تحقیقاتی دانشکده علوم دامی دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان در اسفند ماه 1389 انجام شد. بدین منظور از تعداد 300 قطعه جوجه یک روزه از سویه راس 308، در قالب طرح کاملاً تصادفی با 4 تیمار (شامل5/1 درصد پودر کنگرفرنگی، 3 درصد پودر کنگرفرنگی، 300 میلیگرم ویتامین E و گروه کنترل) و 5 تکرار و 15 قطعه جوجه در هر تکرار استفاده شد. در پایان آزمایش از هر تکرار، 2 قطعه پرنده با وزنی نزدیک به میانگین وزنی تکرار انتخاب و جهت بررسی درصد چربی شکمی و وزن اندامهای گوارشی کشتار گردید. میزان ترکیبات موجود در برگ کنگرفرنگی شامل فلاونوئید و فنل کل با روش Folin-Ciocalteu و آنتیاکسیدانها با روش DPPH اندازه گیری و به ترتیب 614/1، 387/2 و92/6 تعین شدند. نتایج نشان داد، در پایان هر دو مقطع 21 و 42 روزگی بیشترین و کمترین وزن بدن و افزایش وزن به ترتیب مربوط به جوجههای تغذیه شده با جیره غذایی ویتامین E و کنترل بود. در کل دوره پرورشی (42-1 روزگی) نیز کمترین و بیشترین ضریب تبدیل به ترتیب مربوط به تیمار کنترل و ویتامینE بود (05/0P<). اثر تیمارهای آزمایشی برچربی شکمی، وزن و طول دستگاه گوارش بجز بر وزن و طول سکوم در سایر اندامهای گوارشی معنیدار نبود.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
محبوبه تاج الدینی
دانشجوی کارشناسی ارشد فیزیولوژی دام و طیور، دانشگاه علوم کشاورزی و من
فیروز صمدی
عضو هیئت علمی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان
سیدرضا هاشمی
دکترای فیزیولوژی طیور، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان
سعید حسنی
عضو هیئت علمی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :