آنالیز تفرق بیزی برای ردیابی ژنهای عمده مؤثر در صفات رشد بدن در گوسفند مغانی
محل انتشار: اولین کنگره ملی علوم و فناوریهای نوین کشاورزی
سال انتشار: 1390
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 1,510
متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
MAST01_468
تاریخ نمایه سازی: 19 خرداد 1391
چکیده مقاله:
دقیق ترین روشها برای ردیابی ژنهای عمده در حیوانات مزرعه ای، استفاده از اطلاعات مارکری می باشد اما تولید این اطلاعات نیازمند نیازمند هزینه های زیادی است. بنابر این قبل از انجام این روشها میبایست ژنهای عمده با روشهای آماری توانمند شناسایی و ردیابی اولیه شوند. آنالیز تفرق بیزی قدرتمنترین روش آماری برای ردیابی ژنهای عمده بدون استفاده از مارکرهای ژنتیکی می باشد. در تحقیق حاضر ژنهای عمده تاثیرگذار بر روی صفات رشد بدن در سنین تولد، سه ماهگی، شش ماهگی، نه ماهگی ویکسلگی گوسفند مغانی با روش آنالیز بیزی مورد ردیابی قرار گرفتند. داده های مورد استفاده در این تحقیق در مرکز تحقیقات گوسفند مغانی در استان اردبیل طی سالهای 1388 -1374 جمع آوری شده است . ژن عمده به عنوان یک ژن اتوزومی دوآللی با احتمال تفرق مندلی مدل بندی شد. میانگین توزیع پسین حاشیه ای برای مولفه های واریانس ژن عمده با استفاده از نمونه گیری گیبس به دست آمد. نتایج آنالیز بیزی حاکی از تفرق ژن عمده برای صفت وزن بدن در سن سه ماهگی بوده و برای سایر صفات ژن عمده ای تشخیص داده نشد. این ژن 65/0واریانس فنوتیپی صفت را به خود اختصاص می داد. وراثت پذیری پلی ژنی و وراثت پذیری ژن عمده صفت وزن بدن در سن سه ماهگی به ترتیب 05/ و14/0برآورد گردید. نتایج این تحقیق نشان داد ژن عمده موًثر بر روی وزن سه ماهگی در گوسفند باید مورد بررسی بیشتری قرار بگیرد
کلیدواژه ها:
نویسندگان
روح انگیز جوادی
دانشجوی کارشناسی ارشد دانشکده کشاورزی دانشگاه تبریز
صادق علیجانی
استادیار دانشگاه تبریز
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :