ردیابی نقص ژنتیکی BLAD ناشی از جنگ خلیج فارس در گاو های هولشتاین و بومی استان خوزستان
محل انتشار: اولین کنگره ملی علوم و فناوریهای نوین کشاورزی
سال انتشار: 1390
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 1,112
متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
MAST01_437
تاریخ نمایه سازی: 19 خرداد 1391
چکیده مقاله:
در مطالعه حاضر نقص ژنتیکی مغلوب اتوزومی BLAD در جمعیت گاوهای خوزستان مورد مطالعه قرار گرفت. تشخیص مکانیسم مولکولی نقص های ژنتیکی، امکان تشخیص مستقیم ناقلین را در سطح DNA می دهد و این زمانی اهمیت بیشتری پیدا می کند که این تشخیص در مراحل اولیه زندگی حیوان باشد. با توجه به واردات گسترده اسپرم از آمریکا به ایران در سال های گذشته، احتمال گسترش این نقص های ژنتیکی در جمعیت گاوهای ایرانی وجود دارد. در این تحقیق، 330 راس گاو از استان خوزستان شامل 100 راس گاو هلشتاین و 230 راس گاو بومی و دورگ با آزمایشات DNA تحت غربالگری قرار گرفتند. برای تشخیص بیماری BLAD، با استفاده از توالی یابی مستقیم، ناحیه چند شکل از ژن CD18 مورد مطالعه قرار گرفت. هیچ حیوان ناقل برای نقص ژنتیکی BLAD در نمونه های مورد آزمایش یافت نشد. با این وجود این امکان وجود دارد که با افزایش فشار انتخاب، احتمال گسترش نقص های ژنتیکی در گاو گسترش یابد. بنابراین توصیه می شود با غربالگری گاوهای نر مورد استفاده در برنامه های اصلاح نژادی کشور برای نقص های ژنتیکی مهم، قبل از استفاده از اسپرم آن ها در برنامه های تلقیح مصنوعی، احتمال شیوع این بیماری ها را در جامعه کاهش دهیم
کلیدواژه ها:
نویسندگان
سیروس عیدی وندی
عضو هیئت علمی گروه علوم دامی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد بهبهان، خوزست
حمیدرضا سیدآبادی
محقق موسسه تحقیقات علوم دامی کشور، کرج
سیروس امیری نیا
عضو هیات علمی موسسه تحقیقات علوم دامی کشور، کرج
سیما ساورسفلی
عضو هیات علمی موسسه تحقیقات علوم دامی کشور، کرج
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :