ارزیابی انرژی های مصرفی در کشت پنج گونه گیاه دارویی در استان البرز

سال انتشار: 1390
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 1,272

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

این مقاله در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

MAST01_1038

تاریخ نمایه سازی: 19 خرداد 1391

چکیده مقاله:

محاسبه و ارزیابی میزان انرژی مصرفی در زراعت گیاهان دارویی و بررسی سهم هر یک از نهاده ها در مصرف انرژی، به منظور فراهم سازی بستر کشت این محصولات در مقیاس صنعتی امری کاملاً ضروری خواهد بود. در این تحقیق، کشت ارگانیک و باز پنج گونه گیاه دارویی مریم گلی، آویشن ، بابونه ، نعناع فلفلی و رزماری در استان البرز در سال 89-88 مورد بررسی قرار گرفت . انرژی های مصرفی (مستقیم و غیرمستقیم) برای تمامی عملیات ماشینی و نهاده ها شامل کار نیروی انسانی، سوخت، بذر یا نشاء، کود دامی، آب و جریان الکتریسیته؛ به تفکیک برای هر کدام از گیاهان محاسبه گردید. ضمن محاسبه ی شاخص های کارایی انرژی برای هر یک از محصولات، میزان انرژی مصرفی گیاهان با یکدیگر مورد مقایسه قرار گرفت و نیز نهاده ها از نظر سهم انرژی مصرفی در تولید 5 گونه گیاه دارویی مورد نظر رتبه بندی شد. بیشترین میزان انرژی مصرفی متوسط در هر هکتار به نعناع فلفلی و در درجات بعد به ترتیب به مریم گلی، آویشن، بابونه و رزماری تعلق دارد. نتایج بیانگر آن است که بیشترین سهم انرژی مصرفی به نهاده ی آب به دلیل تعداد زیاد دفعات آبیاری برای کشت این گیاهان در استان البرز و در رتبه های بعد به ترتیب به کود دامی، سوخت، جریان الکتریسیته،کارگر، ماشین، بذر یا نشاء اختصاص می یابد.

کلیدواژه ها:

ارزیابی انرژی های مصرفی ، شاخص های کارایی انرژی ، گیاهان دارویی

نویسندگان

زینب خاکسار

دانشجوی کارشناسی ارشد مهندسی مکانیزاسیون کشاورزی، دانشگاه تهران

شاهین رفیعی

دانشیار گروه مهندسی مکانیزاسیون کشاورزی، دانشگاه تهران

اسداله اکرم

استادیار گروه مهندسی مکانیزاسیون کشاورزی، دانشگاه تهران

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :