بررسی رابطه بین تجربه رایانه ای با خودکارآمدی رایانه ای در دانشجویان دانشگاه تربیت معلم تهران
محل انتشار: همایش ملی مدیریت و آموزش
سال انتشار: 1394
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 1,802
فایل این مقاله در 11 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
MANAGMA01_092
تاریخ نمایه سازی: 19 تیر 1394
چکیده مقاله:
هدف این پژوهش، بررسی رابطه بین تجربه رایانه ای با خودکارآمدی رایانه ای در دانشجویان دانشگاه تربیتمعلم تهران است. نمونه آماری استفاده شده در این پژوهش، 354 نفر ( 165 زن و 189 مرد) از دانشجویان کارشناسی روزانه مشغول به تحصیل در ترم دوم سال تحصیلی 88-1387 بود . در این پژوهش از دو پرسشنامه تجربه رایانه ای بونز ( 2001 ) با ضریب پایایی 0/85 و خودکارآمدی رایانه ای مورفی و همکاران (1989) با ضریب پایایی 0/97 جهت جمع آوری اطلاعات استفاده شد. پرسشنامه های مذکور در اختیار اعضای نمونه آماری قرار گرفت. داده های به دست آمده با استفاده از آزمون های همبستگی پیرسون اسپیرمن و تحلیل واریانس یکراهه (ANOVA) تحلیل شد. پس از استفاده از این آزمون ها نتایج این پژوهش نشان داد که رابطه بالا میان مهارت های ر ایانه ای، مهارت های پست الکترونیکی، مهارت های ویرایش صفحات وب و مهارت های تعیین مسیر در وب با خود کارآمدی رایانه ای مشاهده شد. همچنین دررابطه با خود کارآمدی رایانه ای تفاوتی در بین دختران پسران دیده نشد و این عدم تفاوت در رابطه باتجربه رایانه ای نیز دیده شد. همچنین بین خودکارآمدی رایانه ای و احساس راحتی هنگام کار با رایانهدانشجویان رابطه مثبت و بالایی دیده شد. این رابطه برای تجربه رایانه ای و احساس راحتی هنگام کار بارایانه دانشجویان نیز به دست آمد. در مجموع نتایج پژوهش نشان داد که افزایش در میزان تجربه رایانه ایدانشجویان موجب افزایش در میزان استفاده و خودکارآمدی رایانه ای آنان می شود و این افزایش در تجربهرایانه ای خود می تواند معلول تجربه های رسمی از طریق شرکت در کلاسها و دوره ها یا از طریق غیررسمی توسط تعاملات روزمره با رایانه و اینترنت به دست آید. نتایج این پژوهش می تواند مورد استفادهپژوهشگران و دست اندرکاران آموزش و پرورش و آموزش عالی قرار بگیرد.
کلیدواژه ها:
تجربه رایانه ای ، خودکارآمدی رایانه ای ، مهارت های رایانه ای ، مهارت های پست الکترونیکی ، مهارت های ویرایش صفحات وب ، مهارت های تعیین مسیر در وب
نویسندگان
امیر مثنوی
مربی گروه علوم تربیتی دانشگاه شهید چمران اهوز
حسن رستگارپور
استادیار گروه تکنولوژی دانشگاه خوارزمی تهران
پوراندخت فاضلیان
استادیار گروه تکنولوژی دانشگاه خوارزمی تهران
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :