کاربرد فناوری اطلاعات در شناسایی موقعیت استراتژیک و برنامه ریزی مدیریت راهبردی بر اساس تحلیل swot (مورد کاوی : دانشگاه قم)
سال انتشار: 1394
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 1,356
فایل این مقاله در 14 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
ITCC01_210
تاریخ نمایه سازی: 9 فروردین 1395
چکیده مقاله:
فناوری اطلاعات به عنوان یک پیوند دهنده، تمامی علوم روز را به کار می گیرد تا بتواند اطلاعات مورد نیازمتخصصین، صنایع، سازمان ها و بالاخره همه مردم در قسمت های مختلف جامعه را در کمترین زمان و بهترینوجه ممکن تامین نماید. مدیریت راهبردی یا مدیریت استراتژیک درشاخه فناوری اطلاعات یک تجزیه وتحلیل در خصوص مسائل مهم سازمان است که توسط راهبران ارشد سازمان، به منظور کنترل منابع سازماناتخاذ می شود. هدف از این مقاله بررسی موقعیت استراتژیک موجود در دانشگاه قم از نظر نقاط قوت ، ضعف،فرصت ها و تهدید ها در ابعاد انسانی، مالی، و مادی و تدوین استراتژی مناسب براساس تحلیل swot وارائه ی راهکارهای اجرایی به منظور بهبود برنامه ها بوده است . بر این اساس به منظور شناسایی موقعیتاستراتژی خارجی (فرصت ها- تهدید ها) دانشگاه از ابزار مصاحبه و پرسشنامه به صورت میدانی با مدیران ارشد و میانی و اعضای هیات علمی و استفاده از اسناد و برگزاری جلسات راهبردی و همچنین مطالعه تحقیقاتیدانشگاه تنظیم گردید.در جامعه نمونه آماری بالغ بر 270 هیات علمی ، 400 کارمند و بیش از 8000 دانشجواستفاده است . نتیجه نشان داده است که از شش بخش (آموزش، پژوهش ، دانشجویی، اداری ، مالی فرهنگی وعمرانی) مورد ارزیابی، موقعیت استراتژی داخلی دانشگاه در همه موارد از ادغام موقعیت ها ی ماتریس swotدانشگاه قم در وضعیت رقابتی st قراردارد، که در مجموع به منظور برون رفت دانشگاه از وضعیت موجود بهوضعیت مطلوب باید از استراتژی های رقابتی استفاده کرد که در نهایت پیشنهادی کاربردی در جهت بهبودمدیریت استراتژیک دانشگاه ارائه گردید.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
سیدعباس هاشمی زاده
کارشناس مسئول امور اداری دانشگاه قم
فریبا رحمانیان
استاد دانشگاه پیام نور جهرم
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :