تأمین مالی از طریق سرمایه گذاری جمعی: روش ها، بسترها و انگیزه ها
محل انتشار: ششمین کنفرانس توسعه نظام تامین مالی در ایران
سال انتشار: 1392
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 4,394
فایل این مقاله در 26 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
IRFINANCE06_176
تاریخ نمایه سازی: 27 شهریور 1393
چکیده مقاله:
کسب و کارهای نوآورانه همواره از مهمترین عوامل مؤثر در رشد اقتصادی یک کشور بوده و هستند. پیش نیاز اثربخشی این عامل مهم، ایجاد راه هایی است که اتصال سرمایه با ایده های نوآورانه میسر شود. روشهای مختلفی برای تأمین مالی پروژه ها و کسب و کارهای نوآورانه وجود دارد اما Crowdfunding یا سرمایه گذاری جمعی، یکی از جدیدترین روشهایی است که در ابتدا در کشورهای توسعه یافته و سپس به تازگی در برخی کشورهای در حال توسعه به کار گرفته میشود. در سالهای اخیر تعداد زیادی از بسترهای سرمایه گذاری جمعی به وجود آمده و اغلب نشان داده اند که در تأمین سرمایه بسیار موفق عمل کرده اند. سرمایه گذاری جمعی از طریق اعلام عمومی و دعوت از گروه بزرگی از مردم در جهت مشارکت در تأمین سرمایه یک پروژه یا رویداد به خصوص ممکن میشود. با توجه به اینکه پژوهشهای علمی در این زمینه تا امروز، بسیار محدود است، مفهوم و مقیاس اثربخشی سرمایه گذاری جمعی به خوبی تعریف نشده است و جای زیادی برای بحث و بررسی دارد. هدف این مقاله گسترش بدنه دانشی و ادبیات مرتبط با سرمایه گذاری جمعی به منظور درک بهتر این پدیده است. سرمایه گذاری جمعی از طریق بسترهای اینترنتی خاص خود به وقوع میپیوندد. این بسترها به عنوان رابط میان کارآفرین و افرادی که تمایل به سرمایه گذاری دارند نقش ایفا میکنند. کمک مالی یا اعانه، اعطای وام، پیش خرید و سرمایه گذاری در ازای سهام چهار شکل متفاوت سرمایه گذاری جمعی میباشند که بسترهای آن بر طبق همین چهار شکل، از نظر مدل کسبوکار، قابل دسته بندی هستند. این دسته بندی در واقع پاسخی است به نیازها و انگیزه های جامعه شناختی مردمی که میخواهند مشارکت داشته باشند.
کلیدواژه ها:
اینترنت ، تأمین مالی ، جمع سپاری ، سرمایه گذاری جمعی ، شبکه های اجتماعی ، کارآفرینی ، کسب و کارهای کوچک و متوسط ، .Crowdfunding
نویسندگان
سهیل عباسی
مدیر توسعه نرم افزار شرکت رایان روش و مدیر وب سآیت خوش فکری(مرجع تخصصی استارتاپ ها و کسب و کارهای نوپا)، کارشناس مهندسی کامپیوتر (نرم افزار)
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :