بررسی تطبیقی خشونت اقوام ترک و کرد آذربایجان شرقی و کردستان در مقابل حکومت مرکزی پس از 1357
سال انتشار: 1394
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 7,699
متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
IRANWORLD08_002
تاریخ نمایه سازی: 25 بهمن 1394
چکیده مقاله:
هرگونه کنترل اجتماعی که در مقابل تمایلات ایستادگی کند، یا آزار رفتاری را تحمیل نماید و یا یک مسیر اجتماعی و یا چارچوب خاصی را از زندگی مختل کند خشونت نام دارد. ایران همچون اغلب کشورهای جهان از اقوام متعددی تشکیل یافته است و این تنوع قومیتی در برخی مواقع منبع بروز خشونت بوده است. مهمترین درگیری اقوام در ایران بین دو قوم ترک و کرد بر ضد حکومت مرکزی رخ داده است. هدف مقاله حاضر نشان دادن عوامل بروز خشونت در بخش هایی از اقوام ترک و کرد در ایران می باشد. این مقاله با روش جمع اوری اطلاعات و مطالعه موردی دو قوم ترک و کرد و بهره گیری از تئوری آمارتیا کومار سن که رابطه هویت و فرهنگ را عامل اولیه تفاهم و تعارض می داند،این فرضیه را به ازمون گذاشته است که هویت خواهی موجب بروز رفتار خشونت آمیز دو قوم ترک و کرد در دوره پس از پیروزی انقلاب اسلامی ۱۳۵۷ شده است. در این فرض، چند فرهنگ گرایی که تکثر گرایی فرهنگی نامیده می شود، به عنوان عامل تفاهم، و فقر و نابرابری،اهمال و تحقیر، و جایگزینی فرهنگی بر قومیت و مذهب به عنوان عواملی که موجب تعارض شده، مطرح است. این مقاله چنین نتیجه می گیرد که هویت خواهی در کردها که ریشه در فقر و هویت خواهی در ترک ها که ریشه در جایگزینی فرهنگی دارد، موجب بروز رفتار اعتراض آمیز و گاهی خشونت آمیز، شده است.
نویسندگان
صغری فرحمند گنزق
کارشناس ارشد علوم سیاسی،دانشگاه پیام نور
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :