مدیریت محیط زیستی پسماندهای شهری با رویکرد کاهش تولید گازهای گلخانه ای با استفاده از روش ارزیابی چرخه حیات (LCA) (مطالعه موردی: شهرستان کرمان)
محل انتشار: یازدهمین همایش ملی ارزیابی اثرات محیط زیستی
سال انتشار: 1392
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 1,049
فایل این مقاله در 12 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
این مقاله در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
IRANEIA11_022
تاریخ نمایه سازی: 15 بهمن 1393
چکیده مقاله:
تولید فزاینده پسماندهای شهری از جمله پیامدهای انفجار جمعیت در کشورهای درحال توسعه و توسعه یافته میباشد. دفن غیر اصولی و عدم اجرای استانداردهای محیط زیستی در مدیریت پسماندهای شهری موجب بروز آثار و پیامدهای محیطزیستی فراوانی شده است. از سوی دیگر، کاهش و کنترل تولید گازهای گلخانه ای ناشی از پسماندها به عنوان مسئله لاینحلی در محیطزیستی و گرمایش جهانی محسوب میشود. ارزیابی چرخه حیات (LCA) از جمله روشهاینوین، جامع و کارآمد در راستای مدیریت پسماند و انتخاب بهترین و پایدارترین روش های مدیریت پسماند با رویکرد کاهش گازهای گلخانه ای می باشد. در مطالعه حاضر با بررسی وضعیت کنونی مدیریت پسماند شهر کرمان و تعریف 3 سناریوی متفاوت برای آن، میزان تولید گازهای گلخانه ای در شرایط مختلف تعیین شد. سپس با مقایسه مقدار گازهای گلخانه ای CO2 و CH4 پیش بینی شده در هر سناریو مشخص شد که سناریو شماره 3 که مشتمل بر مراحل بازیافت، کمپوست سازی تبدیل انرژیو دفن می باشند با کمترین مقدار تولید گازهای مورد نظر مناسب ترین رویکرد جهت مدیریت محیط زیستی پسماندهای شهری کرمان می باشند که به کمترین مقدار گرمایش جهانی را در مقیاس مورد نظر تحت تاثیر قرار خواهد داد. تحلیل نتایج حاکی بر آن است که روش LCA به دلیل ارزیابی پیامدهای مختلف ناشی از مدیریت پسماند مبنی بر شرایط تعریف شده اولیه، از کاربرد و کارایی موثری در مدیریت پایدار پسماندها برخوردار است که در تصمیم گیری های کلان محیط زیستی و اقتصادی می تواند مورد استفاده فراوان قرار گیرد.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
منصوره حسن زاده
کارشناس مهندسی سواحل، اداره کل بنادر و دریانوردی استان بوشهر
رسول خسروی
دانشجوی دکترای محیط زیست، دانشگاه صنعتی اصفهان، دانشکده منابع طبیعی
حسین واعظ زاده
کارشناس گروه محیط زیست، دانشکده منابع طبیعی، دانشگاه تهران
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :