تعیین کارائی فنی بخش های بیمارستان فارابی دانشگاه علوم پزشکی تهران با استفاده از دو روش تحلیل مرزی تصادفیSFA و تحلیل فراگیرداده هاDEA طی سالهای1388-1390
محل انتشار: دومین سمینار اقتصاد سلامت
سال انتشار: 1391
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 1,544
فایل این مقاله در 13 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
این مقاله در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
IPTE02_042
تاریخ نمایه سازی: 27 فروردین 1392
چکیده مقاله:
مقدمه: در طول دهه ی اخیر بخش سلامت بیشتر کشورها به طور اعم با افزایش قابل توجه هزینه های مراقبت بهداشتی درمانی و به طور اخص با رشد هزینه های بیمارستانی روبرو بوده است. مطالعات و بررسی های انجامشده نشان میدهد این افزایش هزینه میتواند حداقل تا حدودی به علت استفاده ی ناکارآمد از منابع باشد. در همین راستا سعی شده است دراین مقاله با دو روش تحلیل فراگیر داده ها و تحلیل مرزی تصادفی کارایی فنیبخش های بیمارستان فارابی تهران محاسبه گردد. مواد وروش ها: در این مقاله کارایی فنی بخش های بیمارستان فارابی تهران با دو روش تحلیل فراگیر داده ها وتحلیل مرزی تصادفی طی سال های 1388-90مورد بررسی و تجزیه و تحلیل قرار گرفته است. برای این منظور از فرم پوششی نهاده مدار روش تحلیل فراگیر داده ها با فرض بازدهی متغیر نسبت به مقیاس و روش تحلیل مرزی تصادفی استفاده شده است و از پنچ ستانده یعنی تخت روز اشغالی ، پذیرش سرپایی ، پذیرش بستری ، تعداد روز بستری و اشغال تخت و شش نهاده یعنی تخت فعال ، تعداد پزشک ، پرستار ، سایر پرسنلبودجه و هزینه تجهیزات برای بررسی استفاده گردید.جهت تحلیل داده ها از نرم افزارهای 2.11.1 DEAPFrontierاستفاده گردیده است. اطلاعات به وسیله فرم های طراحی شده به توسط نویسنده از بخش های مورد مطالعه گردآوری شده است. نتایج: نتایج حاصل از روش تحلیل فراگیر داده ها نشان می دهد 1- ظرفیت ارتقاء کارایی فنی در بخش های 1 می باشد( وجود دارد 2- بعضی از ... مورد بررسی به میزان 31 درصد ) میانگین کارایی فنی در بخش ها 3بخش ها با مازاد نهاده )عوامل تولید( مواجه هستند. کارایی فنی با استفاده از روش تحلیل مرزی تصادفی برابربا 1.330 می باشد .در واقع روش تحلیل مرزی تصادفی عدم کارائی را کمتر از مقدار واقعی آن نشان می دهد. بحث و نتیجه گیری: کاهش ظرفیت مازاد نهاده ) عوامل تولید( باید در قالب یک برنامه ریزی جامع و با در نظرگرفتن کلیه جوانب انجام گیرد که این نقش عمده ای در کاهش هزینه های بیمارستان و بخش بهداشت و درمان ایفا می کند.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
مجید حیدری
دانشجوی کارشناسی ارشد مدیریت خدمات بهداشتی درمانی،دانشگاه علوم پزشک
آزاده احمدزاده قصاب
دانشجوی کارشناسی ارشد مدیریت خدمات بهداشتی درمانی،دانشگاه علوم پزشک
حسن زحمتکش
دانشجوی کارشناسی ارشد اقتصاد بهداشت،دانشگاه علوم پزشکی تهران، دانشک
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :