سیویلیکا را در شبکه های اجتماعی دنبال نمایید.

نورپردازی فضاهای آموزشی برای کودکان مبتلا به اختلالات طیف اوتیسم

سال انتشار: 1392
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 2,089

فایل این مقاله در 9 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

ILDC01_022

تاریخ نمایه سازی: 25 اسفند 1392

چکیده مقاله نورپردازی فضاهای آموزشی برای کودکان مبتلا به اختلالات طیف اوتیسم

اوتیسم از اختلالات مرتبط با رشد است که مشخصه ی بارز آن رفتارهای غیرمعمول و تکراری و نارسایی در مهارت های اجتماعی و ارتباطی می باشد. اوتیسم در پسران بیشتر از دختران شیوع دارد و در چند سال اخیر افزایش قابل توجهی در اکثر کشورها داشته است. تجربه های کلینیکی در ایران نیز نشان می دهد که میزان شیوع این اختلال در سال های اخیر رو به افزایش بوده است. نورپردازی عاملی مهم در طراحی است که می تواند به ساختمان جان ببخشد یا آن را در هم شکند. در هنگام طراحی برای کودکان مبتلا به اوتیسم، مسأله ی نورپردازی، یکی از دغدغه ها به حساب می آید. چرا که بسیاری از این کودکان نسبت به نور حساس بوده و واکنش های شدیدی را بروز می دهند. در این مقاله راهکارهای نورپردازی برای فضاهای آموزش کودکان مبتلا به اختلالات طیف اوتیسم مطرح می گردد. این راهکارها توصیه هایی در جهت نورپردازی طبیعی، مصنوعی و مسائل مربوط به روشنایی سطوح موجود در طراحی می باشد که بر اساس تحقیقات کتابخانه ای و میدانی به دست آمده است. در نورپردازی طبیعی، مکان قرارگیری و نوع قاب های پنجره ها و استفاده از شیشه ی سندبلاست اهمیت دارد. در زمینه ی نورپردازی مصنوعی، نوع لامپ، رنگ نور، قابلیت کنترل نور، نورپردازی غیر مستقیم و میزان نور مهم است. در رابطه با سطوح موجود در طراحی، روشنایی سطوح و نسبت های کنتراست همچنین نازک کاری و مقدار انعکاس آن بررسی می گردد که در پژوهش حاضر پیشنهاداتی برای هریک ارائه خواهد شد.

کلیدواژه های نورپردازی فضاهای آموزشی برای کودکان مبتلا به اختلالات طیف اوتیسم:

نویسندگان مقاله نورپردازی فضاهای آموزشی برای کودکان مبتلا به اختلالات طیف اوتیسم

هاجر مجاهدی

کارشناس ارشدمعماری

مریم قاسمی سیچانی

دکتری معماری

الهام فروزنده

دکتری روانشناسی

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
_ جموعه فرهنگی سرزمین سبز- شیراز- ایران، 25الی 27 آذر ...
Woodcock A, Georgiou D, Jackson J, A Woolner. 2013. Designing ...
en vironment for children with autistic spectrum disorders. Triannual Ergonomics ...
Centers for Disease Control and Prevention 2- www.cdc.gov ...
Autism Spectrum Disorders ...
Woodcock ...
McAllister 6- Beaver 7- Long ...
Beaver Ch. _ Designing environmens for children and adults with ...
disordersfrom genes _ to- _ V iro nment/autism an d ...
McAllister K 2010. The ASD friendly classroom -Design complexity, challenge ...
نمایش کامل مراجع

مقاله فارسی "نورپردازی فضاهای آموزشی برای کودکان مبتلا به اختلالات طیف اوتیسم" توسط هاجر مجاهدی، کارشناس ارشدمعماری؛ مریم قاسمی سیچانی، دکتری معماری؛ الهام فروزنده، دکتری روانشناسی نوشته شده و در سال 1392 پس از تایید کمیته علمی همایش تخصصی روشنایی و نورپردازی ایران پذیرفته شده است. کلمات کلیدی استفاده شده در این مقاله اختلالات طیف اوتیسم، مراکز آموزشی، معماری، نورپردازی هستند. این مقاله در تاریخ 25 اسفند 1392 توسط سیویلیکا نمایه سازی و منتشر شده است و تاکنون 2089 بار صفحه این مقاله مشاهده شده است. در چکیده این مقاله اشاره شده است که اوتیسم از اختلالات مرتبط با رشد است که مشخصه ی بارز آن رفتارهای غیرمعمول و تکراری و نارسایی در مهارت های اجتماعی و ارتباطی می باشد. اوتیسم در پسران بیشتر از دختران شیوع دارد و در چند سال اخیر افزایش قابل توجهی در اکثر کشورها داشته است. تجربه های کلینیکی در ایران نیز نشان می دهد که میزان شیوع این ... . برای دانلود فایل کامل مقاله نورپردازی فضاهای آموزشی برای کودکان مبتلا به اختلالات طیف اوتیسم با 9 صفحه به فرمت PDF، میتوانید از طریق بخش "دانلود فایل کامل" اقدام نمایید.