بررسی سیر تحول مسکن و نماسازی در ایران
محل انتشار: کنفرانس بین المللی انسان، معماری، عمران و شهر
سال انتشار: 1394
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 1,372
فایل این مقاله در 8 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
ICOHACC01_534
تاریخ نمایه سازی: 14 آذر 1394
چکیده مقاله:
در هنر معماری میتوان بارزترین جلوه های فرهنگ هر قوم و هر دوره تاریخی را یافت که نمایشگر و گویای فضای زیست بشر باشد، همچنین هنر معماری در نماسازی منعکس کننده روابط و الگوهای رفتاری و اجتماعی هر دوره در پوسته ی بیرونی ساختمان ها بوده است. این پوسته در ابتدا نقش پوشش و حایلی میان انسان و محیط خارج را ایفا می کرده ولی به مرور زمان وظیفه ابراز هویت، زیباسازی محیط و کارکردهای بسیاری را به عهده گرفت. در حال حاضر با وجود گسترش ارتباطات و ورود عناصر و مصالح غربی به معماری ایران برخی سنتهای آرایشنما در بناهای باستانی ایران در شکل و محتوایی متفاوت، مجدد احیا شد. هدف مقاله حاضر شرح تحولاتی است که شکل مسکن در ارتباط با شرایط اقلیمی، جغرافیایی، فرهنگی و تاریخی در مواجهه با بافت شهری دچار شده است و در این راستا با ارائه تاریخچه کوتاهی از پیدایش مسکن و بررسی عناصر بکار رفته در نمای خانه ها به عنوان پوست های هویت ساز از دوران نوسنگی تا دوره معماری جمهوری اسلامی ایران بدان پرداخته شده است.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
مائده جابری راد
کارشناس ارشد ارتباط تصویری، مدرس مدعو،گروه هنر، وزارت علوم و تحقیقات خوزستان، دانشگاه آزاد اسلامی اهواز، ایران گروه هنر، واحد اهواز،دانش
احمدرضا کابلی
کارشناس ارشد معماری، عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد ماهشهر، خوزستان، ایران
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :