مقایسه تطبیقی گنبدهای رک در اقلیم مازندران و خوزستان با توجه به نمونه های موردی گنبد سرست بابل و گنبد امامزاده عبدا.. شوشتر
سال انتشار: 1394
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 981
فایل این مقاله در 11 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
ICICA01_1163
تاریخ نمایه سازی: 27 اسفند 1394
چکیده مقاله:
گنبد ترکیبسیت شگفت انگیز از عناصر هندسی که با بکارگیری از روشهای گوناگون برای پوشش دادن فضاهایی با اشکال مختلف از دیرباز مورد استفاده قرار می گرفته است پوشش گنبد در ایران پیشینه دیرینه دارد که از نظر فرم به دو دسته کلی نار و رک تقسیم بندی می شود. گنبدهای رک گنبدهای نوک تیزی هستند که در سه شکل مخروطی، هرمی و اورچین، تقریبا مختص امامزاده ها و آرامگاه ها در اوج شکوه و زیبایی اجرا شده اند در استان مازندران بیش از سایر مناطق ایران از گنبدهای نار نزولات اسمانی را از بنادر دور می کنند. در این مقاله از طریق مطالعه کتابخانه ای و اسنادی و تحقیقاتی میدانی سعی می شود با بررسی خصوصیات سازه ای و ساختمانی گنبد سرست بابل و گنبد امامزاده عبدا... اقلیمی موقعیت مکانی آنها به مقایسه گنبدهای رک در دو اقلیم پرداخته شود.
نویسندگان
مصیب قاسمیان عزیزی
کارشناس ارشد معماری دانشکده فنی و مهندسی دانشگاه آزاد اسلامی بابل
علی حریری کاشانی
کارشناس ارشد معماری دانشکده فنی و مهندسی دانشگاه آزاد اسلامی بابل
مصطفی خردمندی
کارشناس ارشد معماری دانشکده فنی و مهندسی دانشگاه آزاد اسلامی بابل
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :