مقایسه وارزیابی پتانسیل روانگرایی خاکها در جنوب دشتارومیه با بررسی آئین نامه پل های شاهراهی ژاپن (1999) و معیار ونگ (1979)

سال انتشار: 1392
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 822

فایل این مقاله در 11 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

ICEGE08_168

تاریخ نمایه سازی: 22 بهمن 1392

چکیده مقاله:

روانگرایی یکی از عناوین اصلی ژئوتکنیکلرزه ای است.اثرات روانگرایی بر روی سازه ها و تاسیسات در هنگام زلزله می تواند بسیار مخرب باشد.در این پژوهش به ارزیابی این پدیده در منطقه جنوب دشت ارومیه با استفاده از آئین نامه پل های شاهراهی ژاپن( 1999 )و معیار ونگ پرداخته شده است. اساس روش ژاپنی ارزیابی پتانسیل روانگرایی با مقایسه مقاومت روانگرایی ارزیابی شده از دانه بندی و عددSPTخاکبا نسبت تنشبرشی (یعنی نسبت تنشبرشی ایجاد شده توسط زلزله بر تنشموثر عمودی) ناشی از زلزله می باشدو اساس روش ونگدرصد رس(ذرات کوچکتر از0/005 میلیمتر) و حد روانی خاکLL) می باشد.از تعداد 6 گمانه مورد مطالعه فقط یکی از گمانه ها با خطر روانگرایی بالابااستفاده از زوش ژاپنی مورد ارزیابی قرار گرفت. و همچنین با توجه به اینکه جنس خاکدر اعماق مختلف گمانه ها اکثرا از نوع خاک های چسبنده می باشد لذا پتانسیل روانگرایی آنها با استفاده از معیار ونگنیز مورد ارزیابی قرار گرفت که به موجب آن گمانهBH2 در اعماق مورد بررسی که جنسخاکآنCL-ML و CLمی باشد، در عمق 8 متری در صورتی که رطوبتطبیعی خاکبیشتر از19/8%باشد مستعد روانگراییمی باشد

کلیدواژه ها:

روانگرایی ، آزمایشمقاومت نفوذ استاندارد SPT)/جنوب دشتارومیه ، گمانه ، خاکهای رسی

نویسندگان

علی نادری ساریجالو

دانشجویان کارشناسی ارشد زمین شناسی مهندسی دانشگاه آزاد اسلامی واحد اهر

یاسر گلستان

دانشجویان کارشناسی ارشد زمین شناسی مهندسی دانشگاه آزاد اسلامی واحد اهر

سرگل داودی

دانشجویان کارشناسی ارشد زمین شناسی مهندسی دانشگاه آزاد اسلامی واحد اهر

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • میر محمد حسبنی م. و عارف ر ب.(1388). مهنئسی ژئوتکنیک ...
  • TC4, ISSMGE (1999), ;Manua for Zonation on Seismic Geotechnical Hazards:, ...
  • Seed, H.B., and Idriss, I.M. (197 1).:Simplified Procedure for Evaluating ...
  • نمایش کامل مراجع