تأثیر مکمل سازی اسید چرب امگا- 3 بر شاخص التهابی CRP و شاخصهای آسیب سلولی سرمی پس از یک جلسه تمرین مقاومتی در هندبالیستهای مرد جوان
محل انتشار: اولین همایش ملی تربیت بدنی و علوم ورزشی
سال انتشار: 1391
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 2,575
فایل این مقاله در 13 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
IAUNSPORT01_021
تاریخ نمایه سازی: 12 بهمن 1391
چکیده مقاله:
هدف از تحقیق حاضر بررس اثر مصرف اسید چرب امگا- 3 بر شاخص التهابی پروتئین واکنشگر -C(CRP) و شاخص های آسیب سلولی لاکتات دهیدروژناز (LDH) و کراتین کیناز (CK) سرم متعاقب یک جلسه فعالیت مقاومتی است. در این پژوهش تیمه تجربی که به صورت یک سوکور انجام گرفت 30 ورزشکار مرد تصادفی به سه گروه 10 نفره 1- مکمل امگا- 3، 2- تمرین با مکمل امگا-3 و 3- تمرین با شبه دارو تقسیم شدند. افراد گروه اول و دوم روزانه سه عدد (3000 میلی گرم) کپسول امگا-3 را به مدت یک هفته دریافت کردند و در گروه سوم نیز شبه دارو به همین مقدار دریافت نمودند. سپس آزمودنی ها گروه دوم و سوم در یک جلسه فعالیت مقاومتی با شدت بالا شرکت نمودند. بعلاوه، نمونه های خونی از محل ورید پیش آرنجی در یک هفته قبل از فعالیت ورزشی، بلافاصله قبل از ورزش و 24 ساعت بعد از فعالیت ورزشی جهت تعیین CRP, CK و LDH سرمی جمع آوی شد. داده ها با استفاده از آزمون آماری آنالیز واریانس یک طرفه در سطح 0/05 مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت. نتایج مطالعه حاضر نشان می دهد که اختلاف معنی داری در غلظت CRP در 24 ساعت پس از فعالیت مقاومتی بین گروه ها وجود دارد. (P=0/001) همچنین CK سرم 24 ساعت پس از فعالیت مقاومتی در گروه سوم در مقایسه با دو گروه دیگر بطور معنی داری بالاتر بود (P=0/001) به علاوه میانگین LDH در 24 ساعت پس از فعالیت مقاومتی در دو گروه دوم و سوم نسبت به گروه اول افزایش معنی داری داشت (P<0/05). نتایج حاکی از آن است که مصرف مکمل اسید چرب امگا-3 می تواند از افزایش سطوح CRP و CK متعاقب یک جلسه فعالیت قدرتی جلوگیری (نماید) و لذا ممکن است شیوه مناسبی برای جلوگیری از آسیبهای نای از واکنشهای التهابی و آسیب سلولی در ورزشکاران جوان باشد.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
شهلا حجت
گروه فیزیولوژی ورزشی دانشکده تربیت بدنی و علوم ورزشی، دانشگاه آزاد اس
سیروان آتشک
گروه تربیت بدنی و علوم ورزشی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد مهاباد، مهابا
محمدامین گلی
گروه فیزیولوژی ورزشی دانشکده تربیت بدنی و علوم ورزشی، دانشگاه آزاد اس
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :