بررسی م یزان اثرات ضد میکروبی اسانس آویشن ایرانی (Thymus persicus) و نیسین سدیم کلراید در گوشت قرمز چرخ کرده القاح شده با باکتری اشریشیاکولی
سال انتشار: 1393
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 660
فایل این مقاله در 18 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
HBHEAITH01_193
تاریخ نمایه سازی: 7 بهمن 1393
چکیده مقاله:
آویشن گیاهی از تیره نعناعیان (Lamiaceae) است. از اندام هوایی و اسانس آویشن در صنایع و فرآورده های مختلفی استفاده می شود، ا ین پژوهش به صورت طرح کاملاً تصادفی با استفاده از اسانس آویشن انجام گرفت. برای تهیه اسانس، ا ندام های هوایی گیاه آویشن ایرانی شامل ساقه، برگ و گل دریاچه ای تمیز پهن کرده تا خشک گردند. سپس بعد از افزودن آب در د ستگاه کلونجر تقطیر و اسانس گیری شدند. اسانس این گیاه ترکیبی از روغن های فرار می باشد. مقدار مناسبی گوست ت ازه گاو تهیه گردید و با یک دسگاه چرخ گوشت تمیز، چرخ شده و پس از استریل شدن، با باکتری اشریشییا کلی تلقیح شدند و سپس به هفت قسمت تقسیم بندی شدند. یک قسمت به عنوان کنترل در نظر گرفته شد و به 6 قسمت باقیمانده غلظت های مختلف از اسانس یعنی 0/3، 0/6، 0/9 درصد و همچنین غلظت های 100 و 150 پی پی ا م از نیسین سدیم کلرید و همچنین ترکیب 0/6 درصد از اسانس به اضافه 150 پی پی ام از نیسین سدیم کلرید اضافه گردیدند و در مدت زمان 12 روز در فاصله هر دو روز یکبار نمونه برداری و کشت میکروبی روی آنها انجام شد و بعد از طی 48-24 ساعت انکوباسیون در دمای 37 درجه سانتی گراد، تعداد کلنی ها شمارش شدند. نتایج حاصله نشان دادند نیسین سدیم کلرید در گوشت چرخ شده روی باکتری اشریشیاکلی اثر بازدارنده نداشته اما اسانس آویشن ایرانی در تیمارهای 0/3، 0/6، 0/9 درصد در گوشت چرخ شده روی باکتری مورد نظر ا ثر بازدارنده داشته و تعداد آنها را نسبت به نمونه کنترل کا هش داده است، که تیمار 0/9 درصد دارای بیشترین اثر بازدارندگی بوده است، و تیمار نیسین حاوی غلظت 0/6 درصد اسانس آویشن دارای روند کاهش مشابه تیمار 0/6 درصد ا سانس بوده است.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
راضیه عبادی
دانشجوی کارشناسی ارشد صنایع غذایی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات آیت الله آملی، آمل، ایران
مسعود هدایتی فرد
استادیار شیلات، دانشگاه آزاد اسلامی واحد قائمشهر، قائمشهر، ایران
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :