ارزیابی بارش های سیل آسا با استفاده از تصاویر ماهواره ای و رادار هواشناسی
محل انتشار: دومین همایش مقابله با سوانح طبیعی
سال انتشار: 1386
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 5,478
فایل این مقاله در 11 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
این مقاله در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
GEODM02_096
تاریخ نمایه سازی: 13 اردیبهشت 1386
چکیده مقاله:
باظهور فناوری های پیشرفته در فرایند دریافت اطلاعات هواشناسی ماهواره ای رادارهای تخصصی و همچنین نتایج متفاوتی که داده های حاصله در مکان های مختلف ارائه میدهند، در سراسر جهان تحقیقاتی در زمینه روش های پردازش داده ها و ارزیابی میزان دقت مدلهای مربوطه در حال انجام است. شمالغرب کشور به دلیل موقعیت خاص اقلیمی و با توجه به اینکه عمده توده های هوایی باران زای ایران از این ناحیه وارد کشور می شوند، همواره در مقوله بررسی توده هواهای مختلف و همچنین میزان بارندگی از نظر متخصصان بسیار حائز اهمیت بوده است. از طرفی با نصب سیستم رادار هواشناسی Doppler در تبریز توسط سازمان هواشناسی جهت پیش بینی میزان بارش و اخطار در مورد بارانهای سیل زا و کاهش خسارات مربوط به آن ، نیاز به بررسی میزان دقت اینگونه داده ها به شدت احساس میشود.
در این تحقیق سعی شد میزان انطباق داده های رادار و TRMM با داده های بارش زمینی مورد بررسی قرار گیرد که در نهایت مشخص گردید داده های رادار دارای بستگی معناداری با داده های بارش زمینی هستند. با این وجود، نتایج تحقیق نشان دهنده این واقعیت است که داد ه های TRMM علی رغم انطباق نسبی با بارش های زمینی، نمی تواند جایگزین مناسبی برای ایستگاه های باران سنج کلاسیک منظور گردند.
نویسندگان
سیدمحمود حاجی میررحیمی
کارشناسی ارشد سنجش از دور و GIS
علی اکبر رسولی
دانشیار جغرافیای طبیعی دانشگاه تبریز
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :