آمایش سرزمین وبرنامه ریسی منطقه ای وتوسعه پایدار روستایی با رویکرد گردشگری روستایی مطالعه موردی روستا های ارومیه با استفاده از مدل sowt

سال انتشار: 1391
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 1,383

فایل این مقاله در 10 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

GEHSD01_149

تاریخ نمایه سازی: 14 شهریور 1392

چکیده مقاله:

آمایش سرزمین به مفهوم بهره برداری بهینه از امکانات در راستای بهبود و وضعیت مادی و معنوی جغرافیایی خاص است. آمایش سرزمین با رویکرد فضایی و منطقه ای به منظور شناخت توانمندی های توسعه با در نظر گرفتن قابلیت های مکانی، تعامل آمایش سرزمین و توسعه فضایی هدفی چون عدالت جغرافیایی را دنبال می نماید که از طریق ایجاد رفاه اقتصادی، اجتماعی، فرهنگی و سیاسی فراهم می آید. آمایش سرزمین برنامه ریزی فضایی جامع و بلند مدت برای ساماندهی و مدیریت سرزمین برمنبای هویت ارزش ها و مصالح ملی و مقتضیات فرا ملی و جهانی است. در این میان گردشگری یکی از ابعاد توسعه فضایی و توسعه پایدار و برنامه ریزی منطقه ای می باشد که این برنامه ریزی مشتمل بر مجموعه ای از هدف ها سیاست ها و اقدامات یکپارچه و هماهنگ برای سازماندهی در فضا در کاربرد و بهره وری مناسب از ظرفیت های منطقه ای و تعاملات فرهنگی فرا ملی فراهم و مقتضیات فرا ملی و جهانی است. در این میان گردشگری یکی از ابعاد توسعه فضایی و توسعه پایدار و برنامه ریزی منطقه ای می باشد که برنامه ریزی مشتمل بر مجموعه ای از هدف ها سیاست ها و اقدامات یکپارچه و هماهنگ برای سازماندهی در فضا درکاربرد و بهره وری مناسب از ظرفیت های منطقه ای و تعاملات فرهنگی فرا ملی فراهم آورد و از این طریق قابلیت های توسعه گردشگری که موجب توسعه پایدار روستایی می شود، بازشناخته شود. در این مقاله آمایش سرزمین و برنامه ریزی م نطقه ای با هدف بررسی قابلیت های گردشگری در زمینه توسعه پایدار روستایی مورد بررسی قرار می گیرد. گردشگری و اقتصاد گردشگری در حال حاضر در حال تبدیل شدن به یکی از ارکان اصلی اقتصاد تجاری جهان است. افزون بر این بسیاری از برنامه ریزان و سیاست گزاران توسعه نیز از صنعت گردشگری به عنوان رکن اصلی توسعه پایدار یاد می کنند. در این راستا گردشگری روستایی نیز جزیی از صنعت گردشگری به حساب می آید که می تواند به برنامه ریزی اصولی و مناسب و شناسایی مزیت ها و محدویت های گردشگری روستایی نقش مؤثری در توسعه این مناطق و در نتیجه توسعه ملی و تنوع بخشی به اقتصاد ملی بر عهده داشته باشد. از این رو سوال مطرح شده این است که پتانسیل ها و محدودیت های توسعه گردشگری روستایی کدامند؟ و چه راهکارهایی جهت توسعه گردشگری منجر به توسعه روستایی و نهایتاً ملی می گردد وجود دارد؟ در مقاله حاضر با استفاده از روش توصیفی- تحلیلی و با مطالعات میدانی و تعیین نقاط قوت و ضعف فرصتها و تهدیدها بکمک روش swot راهکارهایی جهت توسعه فعالیت گردشگری در روستاهای ارومیه برای رسیدن به توسعه روستایی پرداخته است.

کلیدواژه ها:

آمایش سرزمین ، برنامه ریزی فضایی و منطقه ای ، رویکرد گردشگری

نویسندگان

روزینا حنیفی

دانشجوی ارشد جغرافیا و برنامه ریزی روستایی

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • صنیعی، پروانه، (1390).راهبرد های توسعه گردشگری روستایی پایداراز منظر راحی ...
  • رکن الدین افتخاری، عبدالرضا، (384 1).راهکارهای گردشگری با استفاده از ...
  • جهانگردی در چشم انداز جامع، سازمان جهانی جهانگردی ، چاک.وای.گی، ...
  • سازمان مدیریت وبرنامه ریزی کشور13830.مطا لعات آمایش سرزمین .دفتر آمایش ...
  • طرح آمایش سرزمین استان های کشور، سازمان مدیریت وبرنامه ریزی ...
  • ح-مدیریت جهانگردی، مبانی راهبرد ها وآثار، راجرد اس ویل، ترجمه ...
  • Folia.1 9 99.Sustainable tourism in rural area, Italy. Italian association ...
  • Gunn, C.20 02. Tourism planning , Routledge.. ...
  • Reinholde TK. , DiaraA.The role of the tourism in development ...
  • نمایش کامل مراجع