بیماری تیلریوزوراههای مقابله با آن دردامهای منطقه سیستان
محل انتشار: سومین همایش ملی امنیت غذایی
سال انتشار: 1392
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 1,222
فایل این مقاله در 9 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
FSS03_011
تاریخ نمایه سازی: 6 آبان 1393
چکیده مقاله:
تیلریوز به عنوان یکی از بیماری های کشنده دام مطرح می باشد و طبق اظهار نظر برخی از محققین سالانه بیش ار پانصد هزار راس گاو در جهان در اثر این بیماری از بین میروند در ایرا ن بیماری از سال 1314 مطرح بوده و در حال حاضر به عنوان یک مشکل جدی برای دامداران بسیاری از نواحی کشور مطرح است. تک یاخته تیلریا عمدتا توسط کنه های ایکسودیده منتقل شده و در فصول گرم که فعالیت کنه ها است شیوع بیشتری دارد. اسپوروزوایت های انگل که درون بزاق کنه وجود دارند در حین خونخواری کنه وارد بدن گاو می شوند. تشخیص انگل با مشاهده شیزونت های موسوم اجسام ابی کخ در بزل عقده های لنفاوی و اشکال پیروپلاسمی انگل در گلبول قرمز گسترش خونی صورت میگیرد. انگل قادر است گونه های گاو،گوسفند،بزو سایر نشخوارکنندگان را آلوده کند.در استان سیستان و بلوچستان )بخصوص در منطقه سیستان( بدلیل شرایط خاص اقلیمی و بخصوص خشکسالی اخیر میزان شیوع این بیماری رو به فزونی است.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
حامد گنجعلی
دانشجوی دوره تخصص (phd) بافت شناسی دانشگاه فردوسی مشهد - مسول نظام دامپزشکی استان سیستان و بلوچستان و سرپرست اداره دامپزشکی زابل
پروین لایق رفعت
دانشجوی دوره دکترای دامپزشکی دانشگاه زابل
مهلا گنجعلی
دانشجوی دوره کارشناسی ارشد بیوتکنولوژی دانشگاه بنگلورهندوستان
مسعود سرگلزایی
فارغ التحصیل دکترای دامپزشکی و مسئول فنی اداره دامپزشکی زابل.
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :