امکان سنجی استحصال انرژی از منابع زغالسنگ با استفاده از فناوری پیشرفته گاز کردن زیرزمینی زغالسنگ (UCG)، مطالعه موردی: منطقه زغالی مزینوی طبس
سال انتشار: 1391
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 1,592
فایل این مقاله در 10 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
ETEC02_064
تاریخ نمایه سازی: 28 آذر 1392
چکیده مقاله:
امروزه با توجه به حذف یارانه های سوخت انتظار میرود، انرژی حاصل از زغال سنگ در ایران بیش از گذشته مورد توجه دولتمردان و سرمایه گذاران قرار گیرد. در روش گازکردن زیرزمینی زغال سنگ (Underground Coal Gasification:UCG) ، لایه های زغال سنگ با ضخامت های مختلف و در اعماق متفاوت زمین بدون نیاز به عملیات معدن کاری سنتی با یک فرآیند پیشرفته ترمومکانیکی و شیمیایی به صورت برجا در زیرزمین به گاز (عمدتاً CH4 و H2 و CO و CO2) تبدیل می شود و گاز حاصله طی فرآیندهای نسبتاً سادهای به انواع محصولات حامل انرژی از جمله متان، هیدروژن، منواکسیدکربن و سوخت مایع (Coal To Liquid: CTL) تبدیل میگردد. گاز سنتزی حاصل شده قابل استفاده در نیروگاه های برق، کارخانجات مواد شیمیایی و.. است. اجرای UCG بر روی آن دسته از ذخایر زغالسنگ حرارتی کشور که مصرف صنعتی ندارند از جهات بسیاری ازجمله ورود زغالسنگ حرارتی به عنوان یک حامل جدید انرژی پاک به سبد انرژی کشور، افزایش ظرفیت تولید برق کشور و صرفه جویی در مصرف گاز طبیعی حائز اهمیت است. در ایران ذخایر زغالی زیادی وجود دارند که برای UCG مناسب هستند. ناحیه مزینو از حوضه زغالی طبس در بردارنده لایه های زغالسنگ حرارتی از نوع آنتراسیت و نیمه آنتراسیت است. در این تحقیق با مطالعه بر روی منطقه زغالی مزینوی طبس لایه های زغالی مستعد برای تامین خوراک گاز سنتزی نیروگاه برق به روش UCG شناسایی شد.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
مهدی نجفی
دانشجوی دکتری استخراج معدن، دانشکده مهندسی معدن، نفت و ژئوفیزیک دانشگاه صنعتی شاهرود
سید محمد اسماعیل جلالی
دانشیار دانشکده مهندسی معدن، نفت و ژئوفیزیک دانشگاه صنعتی شاهرود
رضا کاکایی
استاد دانشکده مهندسی معدن، نفت و ژئوفیزیک دانشگاه صنعتی شاهرود
فرهنگ سرشکی
دانشیار دانشکده مهندسی معدن، نفت و ژئوفیزیک دانشگاه صنعتی شاهرود
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :