تهیه نقشه کاربری اراضی حوزه آبخیز شیروان دره سی اردبیل با استفاده از تفسیرچشمی و رقومی تصاویر Google Earth TM و سیستم اطلاعات جغرافیایی
محل انتشار: دومین کنفرانس برنامه ریزی و مدیریت محیط زیست
سال انتشار: 1391
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 1,898
فایل این مقاله در 12 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
ESPME02_156
تاریخ نمایه سازی: 22 خرداد 1391
چکیده مقاله:
این تحقیق با هدف تهیه نقشه کاربری اراضی و مقایسه روش های تفسیر چشمی با طبقه بندی نظارت شده و نظارت نشده در حوزه آبخیز شیروان دره سی با استفاده از تصویر ماهواره لندستTM و Google earth انجام شد. بعد از انجام مراحل پیش پردازش و پردازش تصویر، تجزیه و تحلیل و تلفیق آن با اطلاعات جانبی مانند نقشه مدل رقومی ارتفاع و شیب و کنترل زمینی، نقشه کاربری اراضی با در نظر گرفتن طبقات مرتع، باغ، کشت آبی، کشت دیم، مسکونی و مسیله با سه روش فوق تهیه گردید. نتایج همانگونه که انتظار می رفت نشان داد که نقشه تهیه شده از تصاویر با قدرت تفکیک بالای Google earth توان بسیار بالاتری در مقایسه با سنجنده TM برخوردار است و با استفاده از آن می توان کاربری ها را بهتر تفکیک و طبقه بندی نمود. محاسبه صحت و دقت نقشه های تهیه شده انجام و نتایج با هم مقایسه شد. با توجه به نتایج، صحت تفسیر چشمی Google earthبا دقت 30/90 درصد و کاپای 92/93 درصد بالاترین دقت و پس از آن صحت تفسیر چشمی تهیه شده از تصویر TM با دقت 30/89 درصد و کاپای 94/93 درصد، و نقشه تهیه شده به روش طبقه بندی نظارت نشده با صحت 89/23 درصد و کاپای 12/24 درصد کمترین دقت را داشته است.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
مینا پاکروان
دانشجوی کارشناسی ارشد مرتعداری، گروه مرتع و آبخیزداری، دانشگاه محقق
اردوان قربانی
استادیار دانشگاه محقق اردبیلی، گروه مرتع و آبخیزداری، دانشگاه محقق ا
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :