کمپلکسهای پالاداسیکلیل به عنوان حساس کننده های نوری جدیددرسلولهای خورشیدی رنگدانه ای
محل انتشار: اولین همایش ملی مدیریت انرژی های نو و پاک
سال انتشار: 1393
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 945
فایل این مقاله در 12 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
ENERGYBON01_098
تاریخ نمایه سازی: 13 آبان 1393
چکیده مقاله:
در این پژوهش برای اولین بار از کمپلکسهای معدنی پالاداسیکلیک تک حلقه ای و دو حلقه ای در ساخت سلولهای خورشیدی حساس شده با رنگدانه استفاده شده است. پایداری در دمای بالا، عدم انحلال درحلالهای با جرم مولکولی اندک، سطح انرژی پایه وبرانگیخته مناسب و داشتن ضریب جذب مولی بالا از خواص مطلوب این ترکیبات در کاربرد فوتوحساس کننده است. طیفهای جذبی در ناحیه زیرقرمز، مرئی و فرابنفش نشان می دهند که این ترکیبات پیوند مناسبی با سطح نیمه رسانا برقرار کرده اند. همچنین انرژی سطوح پایه و برانگیخته الکترونی با استفاده از ولتاموگرام چرخه ای تخمین زده شده که نشان می دهد انتقال الکترون از لحاظ ترمودینامیکی قابل انجام است. سلول ساخته شده با استفاده از این فوتوحساس کننده ها دارای راندمانی در حدود 9/1 درصد و ولتاژ مدارباز بین 259 تا 429 میلی ولت می باشد. با استفاده از امپدانس الکتروشیمیایی نیمه عمر انتقال الکترونها مطالعه شده است و در نهایت نتایج بدست آمده توسط محاسبات مکانیک کوانتومی مورد تأیید قرار گرفته است.
کلیدواژه ها:
سلولهای خورشیدی حساس شده با رنگدانه ، کمپلکس های پالاداسیکلیک ، ولتامتری چرخه ای ، امپدانس الکتروشیمیایی ، تئوری تابع چگال
نویسندگان
بهزاد رضایی
استادشیمی تجزیه دانشگاه صنعتی اصفهان
محمود تکی
دانشجوی دکتری شیمی تجزیه دانشگاه صنعتی اصفهان
کاظم کرمی
استادشیمی معدنی دانشگاه صنعتی اصفهان
مرضیه عابدان زاده
دانشجوی دکتری شیمی معدنی دانشگاه صنعتی اصفهان
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :