تحلیل مؤلفه تنوع زیستی در پناهگاه حیات وحش ضیراحمد سبزوار با استفاده از مدل DPRS
محل انتشار: اولین کنفرانس بین المللی مهندسی محیط زیست
سال انتشار: 1393
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 538
فایل این مقاله در 8 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
EICONF01_042
تاریخ نمایه سازی: 11 اردیبهشت 1394
چکیده مقاله:
گزارش دهی جامع زیست محیطی که در نهایت به تولیدگزارش وضعیت محیط زیست منجر می شود، یکی از ارزشمندترین شیوه های دستیابی به اطلاعات وضعیت منابع طبیعی و پایداری الگوهای مصرف منابع است. فرآیند ارزیابی همه جانبه زیست محیطی بایستی در قالب یک مدل مفهومی ارائه شود. مدل DPSR وضعیت (S) محیط زیست و روند آن را ارزیابی نموده و عوامل مستقیم (فشار) و غیر مستقیم (نیروی محرکه) که موجب بروز این وضعیت شده اند را شناسایی و معرفی می کند. همچنین پاسخ هایی (R) که بهبود وضعیت انجام شده یا باید صورت گیرد را شناسایی و معرفی می کند. بررسی وضعیت مدیریت محیط زیست در پناهگاه حیات وحش شیراحمد نشان می دهد عدم آگاهی مردم و مسئولین از ارش های تنوع زیستی، وجود موانع اجرایی در جهت پیاده سازی قوانین مربوط به حفاظت از تنوع زیستی، وجود موانع اجرایی در جهت پیاده سازی قوانین مربوط به حفاظت ازتنوع زیستی در منطقه، عدم هماهنگی میان نهادهای درگیر در مدیریت، و فقر اقتصادی مردم بومی موجب دامن زدن به مشکلات و ناکارایی سیستم مدیریت گردیده است. این عوامل موجب شده اند که فشارهای بسیاری در اثر تخریب منابع و زیستگاه های طبیعی، بروز انواع آلودگی ها در آب، هوا و خاک، شکار و سایر تنش ها به تنوع زیستی منطقه وارد شود. بنابراین لزوم اتخاذ پاسخ های مناسبی نظیر تشکیل بانک اطلاعاتی جامع تنوع زیستی، تدوین برنامه حفاظت و بهره برداری پایدار از منابع طبیعی و اکوسیستم های منطقه و حاشیه آن، ایجاد سیستم پایش دقیق تنوع زیستی، ارتفای سطح آگاهی عمومی مسئولین و مردم در زمینه ارزش تنوع زیستی و حمایت از گونه های در معرض خطر و تهدید وجود دارد.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
سکینه رجایی
دانش آموخته کارشناسی ارشد مهندسی منابع طبیعی- محیط زیست- زیستگاه ها و تنوع زیستی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :