بررسی علاقه مندی و آگاهی بازدیدکنندگان از پرندگان در پارک های شهر مشهدنمونه موردی( پارک های ملت و پردیس قائم در دو فصل تابستان و پاییز 1390)
محل انتشار: اولین همایش ملی آموزش، فرهنگ و اخلاق زیست محیطی
سال انتشار: 1392
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 925
فایل این مقاله در 15 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
EESD01_049
تاریخ نمایه سازی: 29 بهمن 1392
چکیده مقاله:
پرندگان به عنوان گونه های غالب اکوسیستم های شهری با افزایش جاذبه های پارک و تامین رضایت استفاده کنندگان آن ها را بیش از پیش به محیط های طبیعی جلب می کنند. بنابراین جذب و حفاظت پرندگان در پارک های شهری می تواند یکی از اهداف مدیران در این مناطق باشد. هدف این مقاله بررسی انگیزه های استفاده کنندگان و سنجش دانش زیستی آن ها نسبت به پرندگان در پارک های شهر مشهد بود. تحقیق حاضر به روش پیمایشی و با استفاده از پرسشنامه بوده است و داده های پژوهش در طی پرسشگری از بین 100 نفر از بازدید کنندگان پارک های ملت و پردیس قائم در شهر مشهد در دو فصل تابستان و پاییز 1390 جمع آوری شد . در این تحقیق که 53% زن و 47% مرد مشارکت داشتند مشخص شد که 55% بازدیدکنندگان تا حدودی با نام پرندگان آشنایی دارند و و تماشای طبیعت 40% و تماشای پرندگان 14% از علاقه مندی آن ها را در پارک های ملت و پردیس قائم تشکیل می داد. نتایج آزمون کای اسکوار نیز نشان داد که بین شغل افراد با سن، جنس و میزان تحصیلات آن ها و هدف از آمدن به پارک و روزهای مراجعه رابطه معنی داری وجود دارد و شناخت افراد از پرندگان و هدف از آمدن به پارک رابطه معنی داری با جنس، سن، میزان تحصیلات و شغل افراد نداشت. بنابراین نیاز به افزایش فضای سبز و فراهم کردن مطالب برای بازدیدکنندگان با هدف حفاظت از پرندگان و اهمیت برنامه ریزی های مدیریتی در افزایش آگاهی های استفاده کنندگان نسبت به پرندگان در پارک های شهری افزایش می یابد.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
هایده طبسیان
دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات خوزستان ، باشگاه پژوهشگران جوان، اهواز، ایران
بهروز بهروزی راد
استادیار دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات خوزستان، اهواز، گروه محیط زیست
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :